Ja uważam, że człowiek całe życie się uczy ale jeżeli wcześniej nawet nie widziałeś jak się demontuje szybe to nie wiem czy ty na pewno chcesz sam to robić...
Elvis w większości ci powiedział jak to się robi ja postaram się to bardziej przybliżyć, ale jak mówię robisz to na własną odpowiedzialność...
Zakładam, że nie masz maszyny do wycinania ani nic w tym stylu więc podam ci sposób "domowy"...
bierzesz kolegę(sam nie dasz rady), parę kombinerek (dla ciebie i dla kolegi) i linke do wycinania szyb (ok 1- 1,5 m).
Rozbierasz w samochodzie słupki a na zewnątrz podszybie, Tak jak mówił Elvis przyda ci sie kawałek blachy aby WSADZIĆ MIEDZY SZYBĘ A DESKĘ ROZDZIELCZA PONIEWAŻ PRZY WYCINANIU JA PRZEHARACZESZ, dobrze by było gdyby ci się udało wyciągnąć uszczelkę szyby przedniej bo może się zniszczyć...
I zaczynamy od ROGU SZYBY NA ZEWNĄTRZ- jeden koniec drutu zaplatasz w jedne kombinerki a drugi w drugie (kolega bierze jedne w grabe i ty drugie)
Zapychacie drut za szybe i zaczynacie coś w stylu "piła MOJA-TWOJA" aż zobaczycie ze drut przeszedł i jest w środku. Rozplatasz jedna pare kombinerek i delikatnie ciągniesz drut do momentu aż kolega w środku przechwyci koniec, zaplatasz z powrotem i lecisz tak w kolo (uważasz jak bedziesz wyciągał drut bo potrafi się nieźle nagrzać;) )
Pamiętaj aby wsadzić coś miedzy szybe a deskę jak będziesz jechał...
Prościej nie potrafie tego opisać- jak będziesz miał trudności to lepiej odpuść i podjedz po tego chłota- niby to nie jest trudne ale życie potrafi zaskakiwać...

Odpowiedz z cytatem