Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: E38 M60B40 , skrzynia ?? pomocy :(

Początkujący Użytkownik
    BMW
    było czarne
    kolego bialydaro czy czytasz uważnie i ze zrozumieniem?

Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    Chociaż mam oryginalny sterownik ASB, oryginalne zegary, oryginalny licznik (wszystko z odpowiednimi datami produkcji oraz numerami nadwozia na naklejkach oraz w pamięci).
    u kolegi brunoz wszystko jak z fabryki! u mnie w e38 zegary kiedyś były wymieniane ale w chwili zakupu błędu nie było!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    było czarne
    brunoz dokładnie tez z tym kombinuje, bowiem bład wyskakuje po wcisnieciu pedału hamulca. sprawdzałem mój włacznik. mam biały na 3piny z końcówką numeru ...853. według ASO i realoem powinienem miec ...854 który jest czany i ma 4piny. co ciekawsze ten mój biały w realoem jest do manuala a czarny jest do automatów. problem w tym ze do mojej wtyczki dochodza 3 przewody i nigdzie nie widac by ktos cos przerabiał.

Doświadczony Użytkownik Awatar brunoz
    BMW
    E38 740iA
    Blog
    11
    W automacie potrzebna jest teoretycznie ta informacja, że wciśnięty jest hamulec. Wraz z informacją o prędkości auta blokuje lub nie możliwość przełączenia biegu.

Być może w starszych (naszych) rocznikach funkcję tą przewidzieli sprzętowo, ale była ona nieaktywna póki co?

Znalazłem jeszcze wątek, jak gość potraktował płytkę PCB sterownika ASB lutownicą na gorące powietrze i też mu zadziałało...
    Nein! Mein Schnitzel!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    Cytat Zamieszczone przez michal82 Zobacz posta
    kolego bialydaro czy czytasz uważnie i ze zrozumieniem?
    Kolego czytam uważnie i ze zrozumieniem.

Miałem ten sam bład, samochodem jezdze od 3 lat.
    Nagle z dnia na dzien tryb sewisowy i blad na kompie,
    wymienilem sterownik skrzyni (w skrzyni), olej, filtr itp i nadal było to samo,
    mam samochod 96r i nie mam doposazonego do blokady lewarka a mimo to bład wyskoczył,
    zastosowałem rezystor który wpiołem zaraz przy komputerze EGS, błąd znikł, więc wpadłem na pomysł, że może w EGS coś się popiepszyło, kupiłem drugi o takich samych numerach tyle że trzeba pamietać, żęby kupić przed 96r (wtedy dokladali juz blokade), wymieniłem i auto hula aż miło.

także kolego, u mnie też było wszystko z fabryki i nagle sie spiepszyło.
    i nie dawaj wykrzykników, bo to oznacza, że krzyczysz po mnie.
    a tego sobie nie życze!
    Biały

Początkujący Użytkownik
    BMW
    było czarne
    ok przepraszam za [!] to nie krzyczenia a podkreślenie miało być :beer:

ale jak mozesz bądz tak dobry i napisz jaki rezysor wpiąłeś w przewody....

z tym, że u mnie i pewnie u kolegi brunoz auto jezdzi z błędem normalnie a nie w trybie awaryjnym

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 m52 + LPG
    ale jak mozesz bądz tak dobry i napisz jaki rezysor wpiąłeś w przewody....
    spoko, rezystor: 6ohm 5-10W

u mnie i pewnie u kolegi brunoz auto jezdzi z błędem normalnie a nie w trybie awaryjnym
    może odbić komputerowni EGS w najmniej oczekiwanym momencie i bedziesz uziemniony :)
    Biały

Początkujący Użytkownik Awatar rubik
    BMW
    E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez brunoz Zobacz posta
    No tak, ale skoro ktoś ma właśnie taki moduł, a pojawia się ten błąd?

Doczytałem jeszcze gdzieś na zagramanicznych forach, że może mieć coś wspólnego nieodpowiedni włącznik świateł stop. Gość wymienił go za 25$ i nagle mu ten problem zniknął bezpowrotnie. Nie sprawdzałem jeszcze u siebie co mam i czy jest to część oryginalna i co ważne, o odpowiednim numerze OE. Pin 2 z tego włącznika idzie do AGS.

Czy wyświetla się Wam od czasu do czasu info na MIDzie, żeby sprawdzić żarówkę stop?
    Ja wymieniałem włącznik (pierwsze co zrobiłem) i nic nie dało. A komunikat o światłach stop co jakiś czas wyskakuje.

Uprawnienia umieszczania postów