Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: PySIEK-->BMW E38 740i POWRÓT DO MARKI :)

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Bardzo ładne przywitanie :]

piękny przedlifcik z ładnym wyposażeniem ! O kierunku już kolega wyżej wspomniał ... ja bym radził jeszcze sprawdzić czy airbag w kierownicy jest ...

Wrzucaj ciekawe fotki, bo widać, że masz pojęcie o tym :]

Witam serdecznie !
    Pewność na każdym kilometrze ...

Vip Vip Awatar Jakub
    BMW
    BRAK
    Cytat Zamieszczone przez sennapowieka Zobacz posta
    ł ... ja bym radził jeszcze sprawdzić czy airbag w kierownicy jest ...
    Małe OT. poducha pewnie jest tylko siadła, ogólne żeby była malina to wymienił bym ją na jakąś 'napakowaną' używkę.

B.-ądź M.-arce W.-ierny
    Opel Signum
    BMW jeszcze kiedyś kupię ;p

Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    m60b40
    mam dokaldnie to samo z poducha, tak dziwnie nie ladnie wyglada:(
    ale autko zadbane:)

Vip Vip
    BMW
    brak
    Super przywitanie! I piękne auto, które wygląda, jakby niedawno fabrykę opuściło. Gratuluję zakupu i powrotu do BMW :-)
    Tak jak ktoś pisał, dół przedniego zderzaka w kolor plus podpowiedź ode mnie: zmiana tylnych lamp na ori z pomarańczowym kierunkiem lub zmiana pozostałych kierunkowskazów na białe (chociaż nie wiem, czy pomarańczowe nie są do niej najładniejsze). Ale ogólnie jest super!
    Tak przy okazji, jaki to jest kolor według nomenklatury BMW?

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Ladnie się prezentuje,gratulacje udanego zakupuPS.Kobieta się przyzwyczai,w przeciwieństwie do Twojej,to moja wręcz mnie namówiła do zakupu 7er.i dzisiaj jak pomyślę o tym to sam jestem w szoku:D:D:D

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Dzięki za słowa uznania.
    Kolor to po VINie SORRENTBLAU METALLIC (360)

Co do planów to nie będą dość rozległe, ale pochłoną dużo pracy:
    -"kominy" mi też się nie podobają bo są paskudnie spasowane lecz pozbycie ich się skutkowało by wymianę zderzaka dlatego też zostaną obcięte, schowane głębiej i ładnie spasowane
    -jako, że auto ma już 17 lat to tapicerka nie jest w nadzwyczajnym stanie więc będę przeprowadzał renowację a wnętrze zostanie wyprane
    -połamane elementy w środku też wymienię na nowe
    -lakier pomimo, że była malowana ma pare rys i swirli dlatego też zostanie poddany korekcie
    -tylny zderzak przy jednym kominie jest ukruszony, będę próbował to wypełnić i prysnąć lakierem
    -listwy pod drzwiami zostaną uzupełnione

Co już zrobiłem:
    -udało mi się odblokować tv podczas jazdy,
    -uruchomiłem centralny zamek z pilota,
    -zatankowałem 50 litrów :P PB 92 w celu zbadania spalania i wyszło mniej więcej tak:
    [/center]

Vip Vip
    BMW
    brak
    Dzięki za odpowiedź ;-)

Polerowanie lakieru jak najbardziej wskazane, sam się tym hobbystycznie bawię i jest to możliwe do ogarnięcia samemu :-)

Jeśli chodzi o renowację skóry, ją zawsze zdążysz zrobić. Na zdjęciach fotele nie wyglądają jakoś bardzo koszmarnie, więc ja zacząłbym od ich porządnego czyszczenia. Sposób i środek podałem w innym wątku wczoraj, zacytuję poniżej:

Ja używam tego: http://sklep.lederzentrum.pl/zestaw-...owej-p-14.html

Do beżowej tapicerki jak znalazł, czyści bardzo dokładnie, a skoro z taką sobie daje radę, to poradzi sobie z każdą.
    Ostatnio czyściłem tym w domu skórzaną beżową kanapę- nikt nie mógł później uwierzyć, jak patrzył na efekt końcowy. Szczerze ten zestaw polecam.

Cały proces czyszczenia najlepiej przeprowadzić w taki sposób:
    1. Szykujesz szmatki (np. z mikrofibry lub ze starego prześcieradła w ostateczności) i miskę z ciepłą, nawet lekko gorącą wodą (w misce moczysz i płuczesz szczoteczkę dołączoną do zestawu).
    2. Aplikatorem aplikujesz na szczoteczkę lub bezpośrednio na czyszczony element dwa- cztery psiknięcia piany, w zależności od jego wielkości.
    3. Rozcierasz pianę szczoteczką wyciągniętą uprzednio z ciepłej/ gorącej wody (otrząsając ją przed tym, szczoteczka ma być ciepła ale możliwie niezbyt mokra).
    4. Rozprowadzony płyn pozostawiasz na trochę (20-60 sekund starczy), w międzyczasie szczoteczka trafia z powrotem do miski.
    5. Wyciągasz z miski mokrą szczoteczkę i zaczynasz czyścić, tym razem nie bardzo otrząsając ją z wody (zauważyłem, że więcej ciepłej wody znacząco poprawia proces czyszczenia, mimo że rozcieńcza płyn czyszczący). Efekt będzie murowany.
    6. Po kilkunastu- kilkudziesięciu sekundach kończysz czyszczenie elementu i wycierasz pozostałości płynu szmatką. Szczotka trafia znów do miski i rozpoczynasz czyszczenie kolejnego elementu.

Efekt murowany

Po kilku godzinach nakładasz conditioner z zestawu dołączoną do niego szmatką.

O Gliptone też słyszałem, ale jeszcze go nie próbowałem i nie wiem, czy spróbuję, bo z tego zestawu jak na razie jestem bardzo zadowolony.

Mam nadzieję, że pomogłem

Początkujący Użytkownik
    BMW
    740iA
    Super opis.
    Dzięki za obszerną instrukcję.
    Pozdro.

ULA Vip Awatar tequila1909
    BMW
    E39 525iA ex. E32 735i, E32 735iAL, E38 728iA
    Witam i gratuluję takiej perełki
    Mr. Perfect 4 x K1 World Champion