Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Gdzie znajde dok³adnie skrzynki z bezpiecznikami?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    740i
    Sk±d
    £ód¼

Gdzie znajde dok³adnie skrzynki z bezpiecznikami?

Mam ma³y problem u siebie w swojej 7ce. Od niedawna jestem jej nowym w³a¶cicielem i muszê trochê przy niej posiedzieæ (ró¿nego rodzaju pierdo³y) Przyda³yby mi siê informacje odno¶cie po³o¿enia wszelkich skrzynek bezpieczników w e38. Wiem ¿e s± pod mask±, w baga¿niku i podobno pod schowkiem pasa¿era lub pod dywanem pasa¿era. Prócz tego mój zaprzyja¼niony elektryk wyczyta³ gdzie¶ ¿e s± jeszcze pod kierownic±. Szuka³em z nim w/w miejscach ale znalaz³em bezpieczniki tylko w baga¿niku i w komorze silnika. Czy kto¶ móg³by mi dok³adnie wyja¶niæ gdzie ich szukaæ, albo lepiej jak do nich doj¶æ? Mile widziane fotki z pokazaniem miejsca ich po³o¿enia. Dodam ¿e rok produkcji mojej e38 to 1995 rok (wersja indywidual je¶li to co¶ zmienia) silnik 4,0.

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rosomak79
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    740i manual M60B40
    Sk±d
    Kraków
    Witaj
    Z mojej wiedzy mogê Ci powiedzieæ, ¿e bezpieczniki s± w³a¶nie pod mask± po stronie pasa¿era i w baga¿niku nad aku.

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    A co ciê sk³ania do szukania tych bezpieczników??
    Gra muzyka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    740i
    Sk±d
    £ód¼
    Nie dzia³a mi np tylna roleta i mam problemy z alarmem. W³±cza siê ci±gle. By³em ju¿ u elektryka i jak narazie wy³±czy³ mi alarm ale dziwnym zbiegiem okoliczno¶ci pad³ mi akumulator. Odpali³ mi autko z takiej magicznej skrzynki do rozruchu aut ale po tym zwariowa³o mi co nie co. Nie dziala mi roleta i akumulator siê roz³adowuje co 2 dzieñ praktycznie je¶li nie je¿d¿e. My¶la³em ¿e to aku, bo mia³ podobno ju¿ 7 lat wiêc wymieni³em, ale to nie to, bo nowy tak samo siê roz³adowuje. Prócz tego nie dzia³aj± mi jeszcze jakie¶ pierdo³y które chcia³bym sprawdziæ (np EDC)

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tomgtdek69
    Do³±czy³
    Apr 2010
    BMW
    E39 540iA
    Sk±d
    S³upsk
    Sprawd¼ czy auto wchodzi w stan "u¶pienia". Miernik w d³oñ i sprawdzamy...
    Je¶li nie (a zapewne tak jest) to wyci±gaj±c kolejne bezpieczniki mo¿esz sprawdziæ co konsumuje energie (operacja czasoch³onna bo auto przy niektórych wyjdzie z stanu u¶pienia, bd musia³ odczekaæ a¿ spowrotem wejdzie w stan u¶pienia)
    Sprawd¼ czy mechanik porz±dnie od³±czy³ alarm. Nieoryginalne czêsto s± pod³±czane do g³ównego przewodu prosto z aku.
    V8 Garage

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •