Poka¿ wyniki od 1 do 5 z 5

W±tek: Dziwne urz±dzenia za regulacj± nawiewu i rozciête dwa kable

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Ma³opolska

Dziwne urz±dzenia za regulacj± nawiewu i rozciête dwa kable

Cze¶æ, mam do Was pro¶bê: mo¿e wiecie co to jest ten czerwony walec?

Znalaz³em równie¿ dwa rozciête kable, ten czerwony jest po³±czony z kablem wychodz±cym z tego czego¶ na pierwszym zdjêciu. Czy to jest przerobione co¶ od radia?

I ostatnie pytanie: co to jest to metalowe, z numerem 0 132...? Bo nie jest to do niczego przykrêcone a numer ma jakby z BMW.

Z góry dziêkujê za pomoc.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    l 750 highline e46 320d
    Sk±d
    Zaryñ
    Ten niby walec to raczej co¶ do radia, to "metalowe" to silniczek sterowania klapkami nawiewu
    Bartekzrn

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Ma³opolska
    Czyli wychodzi na to, ¿e te rozciête kable s± od radia, choæ ten walec nie jest raczej z BMW bo s± na nim polskie napisy. A ten silniczek nie powinien byæ do czego¶ przykrêcony?

A gdzie mog± znajdowaæ siê kable od ogrzewania tylnej szyby? Ostatnio przesta³a mi grzaæ, zmieni³em przeka¼nik i chod¼ ¿aróweczka siê ¶wieci szyba nie grzeje. Jak w³±czam przyciskiem ogrzewanie tylnej szyby to za¶wieca mi siê oprócz tej ¿arówki w przycisku, kontrolka od ABS'u (który niestety nie dzia³a). Czy to znaczy ¿e jaki¶ "m±dry" mechanik móg³ po³±czyæ jako¶ ABS z tylni± szyb±, bo np. nie posiadam przeka¼nika od ABS'u w skrzynce z bezpiecznikami ko³o silnika?

Przepraszam, ¿e tyle pytañ ale ca³y czas próbujê zrozumieæ ten samochód a czujê do niego sentyment jako ¿e jest to moje pierwsze auto w ¿yciu.
    Ostatnio edytowane przez michaelp492 ; 11-02-2012 o 15:20

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    E32 730i m30b30, e32 740iA 1993r
    Sk±d
    E³k
    Co do podgrzewania tylnej szyby sprawdz bezpiecznik pod kanapa. Musisz rozkrêciæ ta plastikow± skrzynkê, nie pamiêtam który to bezpiecznik poszukaj w schematach albo przejrzyj wszystkie po kolei. Mia³em tak samo ¶wieci³ siê przycisk a szyba nie grza³a.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2011
    BMW
    e32 730i
    Sk±d
    Ma³opolska
    Bezpiecznik sprawdzi³em, chocia¿ znajduje siê w innym miejscu ni¿ oryginalnie, tzn. nie pod t± pokryw± a na zewn±trz, po prawej stronie.
    Jak wyci±gnê przeka¼nik to ¿arówka od ABS i ogrzewania szyby nie za¶wieca siê. Po wyjêciu samego bezpiecznika obydwie siê ¶wiec±.

A mo¿e wie kto¶ gdzie znajdê schemat kabli od ogrzewania tylnej szyby, gdzie s± poprowadzone itd.?
    Ostatnio edytowane przez michaelp492 ; 12-02-2012 o 23:04

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •