Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: KAMERA MONITORING - skrypty lub wybór konfiguracji

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    PS. Z Twojej wypowiedzi wnioskuje, że na siłę patrzysz wcisnąć jeszcze jednego pośrednika jakim jest jakiś hosting, domena czy cokolwiek innego. Według mnie jeżeli kamera jest kamerą IP (online) to musisz mieć instrukcję ustawienia routera tak aby można było się z nią łączyć online. Wtedy w domu w sofcie jaki Ci podałem dodajesz tylko adres kamery i to wszystko. Jak już będziesz miał z niej podgląd online w Video Viewer to będziesz mógł nagrywać ten obraz kiedy chcesz, chyba nawet idzie tam ustawić tak, że nagrywa tylko wtedy jak kamera jest aktywna.
    Ale ja nie chcę siedzieć w domu i ślepić w ekran. Chcę mieć w odległym miejscu na ziemi ewentualny zbiór materiału na wypadek "n" i to ma mi zapewnić hosting za 199 zł za rok oraz możliwość nagrywania obrazu w trakcie ruchu.
    Ja znam temat konfiguracji kamer poprzez IP ale softa musisz mieć włączonego na komputerze ktory musi być włączony.

To może tak :
    kamera IP (nagrywa ruch) > router > ftp

czyli kamera Ip w aucie w trakcie kradzieży auta obraz idzie na ftp i tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 16-02-2012 o 16:52
    Pić trzeba ! Jeść można !

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez olejus Zobacz posta

Ale ja nie chcę siedzieć w domu i ślepić w ekran. Chcę mieć w odległym miejscu na ziemi ewentualny zbiór materiału na wypadek "n" i to ma mi zapewnić hosting za 199 zł za rok oraz możliwość nagrywania obrazu w trakcie ruchu.
    Ja znam temat konfiguracji kamer poprzez IP ale softa musisz mieć włączonego na komputerze ktory musi być włączony.

To może tak :
    kamera IP (nagrywa ruch) > router > ftp

czyli kamera Ip w aucie w trakcie kradzieży auta obraz idzie na ftp i tyle w temacie.
    A więc ja odpadam.
    Nie wydaje mi się, aby było to możliwe.
    Ktoś by musiał napisać skomplikowany skrypt z kodekami i diabli wiedzą z czym jeszcze. No i przestrzeń dyskową musiałbyś mieć sporą.
    Jeżeli kamerka rzadko by się uaktywniała to powinno starczyć 50GB aby zmagazynować nagrania nawet z 3 miesięcy.
    Ale ten skrypt... patrząc na Twoje wymagania to praktycznie trzeba napisać cały program (zasadniczo niezbyt skomplikowany) jako skrypt (cholernie skomplikowany).
    Ostatnio edytowane przez coboss ; 17-02-2012 o 15:10
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Konto zablokowane
    olejus,napisz do Johnnego_bravo,myślę że on Ci coś poradzi na ten temat :)

można też założyć konto na tej stronie http://www.1and1.pl/;jsessionid=CF10...B64.TCpfix142a

i w gratisie chyba ma sie ftp,warto sprawdzić.
    Ostatnio edytowane przez Marynarz ; 16-02-2012 o 18:58

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez Marynarz Zobacz posta
    olejus,napisz do Johnnego_bravo,myślę że on Ci coś poradzi na ten temat :)

można też założyć konto na tej stronie http://www.1and1.pl/;jsessionid=CF10...B64.TCpfix142a

i w gratisie chyba ma sie ftp,warto sprawdzić.
    :) :D mój problem nie leży w doborze hostingu :) :D tylko w skrypcie pod router z tomato. Ja obsługuje naście hostingów z różnych bajek :D nie wierzę, że nie ma nikogo kto nie zna się na pisaniu takich skryptów - zlecę odpłatnie.
    Pić trzeba ! Jeść można !

Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Uprawnienia umieszczania postów