Dzuda nie przesadzaj, w e39 daje rade lepiej jak w e38 gdzie tragedii nie ma -Sorry za małe OT
Dzuda nie przesadzaj, w e39 daje rade lepiej jak w e38 gdzie tragedii nie ma -Sorry za małe OT
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
o tutaj z kolega sie zrozumielismy:D chodzi mi zeby bylo w miare czym pojechac ale aby bylo takze ekonomicznie dlatego rozmyslam nad zakupem e39 528i z gazem...
p.s tym bardziej ze aktualnie poruszam sie praktycznie tylko po miescie dlatego mysle nad zamiana co nie zmienia faktu ze e38 to piekne auto ... no i ja akurat trafilem na sztuke ktora sie troszke sypała...
Witam, uzytkuje na codzien 520i touring przed FL i zlego slowa nie moge powiedziec o tym aucie. Kluczem do sukcesu tak jak praktycznie kazdego auta jest wiarygodny przebieg i bez wiekszych przygod wypadkowych... Spalanie w miescie ( Poznań - korki, 10km w jedna strone do pracy, zima ) wychodzi mi dokladnie 14.3 litra - podobnie wypada lato z klimatyzacja (taka sam opcja 528i touring maksymalnie do 1.5 litra wiecej w takich samych warunkach) mowa o LPG/ natomiast trasa wychodzi praktycznie tak samo w obu wypadkach ( min. 10litrow ). 528i jest wyraznie zwawsze ( na papierze jest to 7.5 s do 100 ) i jest to samochod naprawde sprawny w trasie, jednak w korkach 2.0 radzi sobie znakomicie. :) Jezeli chodzi o wnetrze to np. fotele sa identyczne w obu modelach ( e38 a e39 ) jest wystarczajaco obszerne i "wystarczy na otarcie lez" wobec e38 :hehe:
dobrze powiedziane beny na otarcie łez :D
p.s ale jesli chodzi o wybor miedzy 2.8 a 2.5 to kazdy radzi wziac 2.8 bo jest zwawsze a spalanie podobne...
2.5 nie jezdzilem wiec nie wiem ale mysle ze roznica mniejsza niz 2.0 a 2.8
Miałem 523 (2,5 170KM) długi okres.Co do spalanie to praktycznie nie ma żadnej różnicy między 2,8 a jednak elastyczność w 528 jest lepsza.
A nie myślałem o 530i? Jeszcze lepszy silnik,spalanie bardzo podobne,koszty utrzymania na tym samym poziomie a jednak te 231KM dużo sobie lepiej radzi.No i wiadome że 3.0 każda była po fl
Graba a nie lepiej założyć sekwencje do E38? Domyślam się, że chcesz zmienić bmw ze względów ekonomicznych.