Kłopoty mogą się pojawić ,gdy trzeba będzie przeprogramować cały samochód w ASO .Wówczas urządzenie diagnozujące sprawdzające system przed flaszowaniem może wskazać monitor jako moduł ,który należy wymienić przed przeprogramowaniem samochodu.
Ja na programowanie do ASO nie jeżdżę. Jakoś nie ufam tamtejszym "fachowcom". Ostatnio przy okazji zamawiania części, zapytałem się gościa w serwisie o upgrade softu, to odparł, że nowe mapy na Polskę oczywiście mają. W żaden sporób nie mógł pojąć, co oznacza soft, he he.
Chyba, że pojawi się jakaś akcja serwisowa dotycząca programowania, to wtedy będę się martwił.
Pzdr
i co wystarczy przelozyc wyswietlacz i juz sie ma poliftowe menu ? Nie trzeba montowac dodatkowych klawiszy do i drive ?
O jakich Ty "klawiszach do idrive" piszesz? Przecież w tym co piszesz nie ma żadnych zmian w stosunku do wersji przed 03 2005
Ja oprocz poliftowego monitora i czytnika nawigacji zmienilem zmieniarke takze na poliftowa i mam teraz MP3 wraz z tytulami plyt i kawalkow na monitorze.
Teraz to mozna sluchac muzyki ;D
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Sebek a ciezko bylo to wszystko dokodowac ?
Wie ktoś jak zrobić żeby było mp3 i tytuły piosenek na wyświetlaczu? Mam auto z 2007 roku, i niestety czyta mi tylko audio
Nie, tylko przy wymianie monitora trzeba przed kodowaniem zmienic rok na poliftowy rok produkcji w sterownikach.
Pozniej kodujesz monitor do wyposazenia i wszystko hula.
NCS sobie z tym radzi bez problemu.
A nie gra ci MP3 z ASKa i zmieniarki ?
Jezeli nie to trzeba zawartosc plikow takze NCSem zmienic.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!