Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: kolizja drogowa

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip Awatar coboss
    BMW
    E38 730d
    Cytat Zamieszczone przez bolo88pl Zobacz posta
    Witam Panowie prosze o rade.... sytuacja bardzo nieprzyjemna jechałem spokojnie na prostej drodze zjechał na mój pas i zerwał mi lusterko i przetarł cały lewy bok pękł nawet zderzak z tyłu .... koles uciekł ale dogoniłem go choc nie było łatwo akcja była jak z filmu gangsterskiego musiałem stanąć na całej szerokości drogi tamujac ruch w dwóch kierunkach wyciagłem kolesia z auta nagrzany był zdrowo wezwałem policje zanim przyjechali około 30min koles zadzwonił po swoich ziomali i mało brakowało a by skończyło bitka w rezultacie zawineli sie szybko do forda fiesty i prubójac odjechac mało co nie potracili mojego przyjaciela ....... została tylko moja bm-ka i czerona carisma sprawcy.policja przybyła jak juz dawno było po herbacie i spisali nas i sprawdzili numery carismy i wyszło ze to kolesia co ma 35lat a ten co mi uciekł to miał około 50l. czekam teraz na list od policji w sprawie przesłuchania. mojej osoby i mojego kolegi. Panowie jak to sie możę skończyc i jak mam postepowac prosze o rade najbardziej interesowała by mnie możliwosc naprawy wozu w aso ale nie wiem czy moge tak zrobic prosze o konkretne porady [koles nie reagował na żądne próby zatrzymania cały czas kombinował jak mnie oszukac dopiero jak zatrzymałem ruch sie zatrzymał ale także chciał uciekac na szczescie zabrałem mu jakimś cudek kluczyki z auta] pozdrawiam i nie życze nikomu takich akcji pozdro
    Fajnie, ze Ci sie udalo, ja mialem podobna sytuacje jakis czas temu ale mi nie udalo sie zlapac sprawcy. Gdybym wiedzial, ze te papudraki zamiast blyskawicznej interwencji beda sie obijac przez pol godziny to tez bym ruszyl w poscig. Ogolnie zrob tak jak kolega Ci powiedzial. Poradz sie swojej ubezpieczalni. Jak sprawdza na policji i bedzie sprawca zatrzymany to jest taka szansa, ze twoja ubezpieczalnia pokryje koszty naprawy i sami sciagna kase z OC sprawcy.
    ---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---

*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
    Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
    W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!

Zaawansowany Użytkownik Awatar tom_0808
    BMW
    7 E32 3.5iL, 1991, automat.
    przy okazji placenia skladki oc, zapytalem o powyzsza sprawe, noi Pan powiedzial mi ze majac numery samochodu ktory w ciebie wjechal cyt."papudraki" dojda do wlasciciela tej carismy i to z jego oc bedzie odszkdowanie, ale jezeli kierowca byl napruty to troche komplikuje sprawe i wydluza ja w czasie i szkoda prawdopodobnie bedzie tez pokryta z oc wlasciciela a ten znowu bedzie odbieral hajs od sprawcy czyli tego pijanego. chyba ze fura byla kradziona w co watpie bo kto kradnie fure pod wplywem %, to jest kicha ale tez jest do odzyskania z funduszu gwarancyjnego.
    Bolo idz jak najszybciej do ubezpieczalni i tam ci powiedza co i jak, na pewno trzeba czekac na ustalenia "papudrakow".
    OT. cobos tak sie usmialem z tego okreslenia, nigdy wczesniej nie slyszalem, jest w 100% trafione.

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Wszystko zależy też od ubezpieczalni. Jedni zajmą się sprawą, inni będą kombinować byle tylko nie wypłacać, albo przeciągać sprawę. Myślę, że najlepszym wyjściem będzie udać się do prawnika, odżałować stówę i niech wyjaśni i podpowie co i jak. Warto też spróbować uzyskać jakąś informację od rzeczoznawców z PZM-ot. Oni wiedzą co i jak pisać i jak w razie czego postraszyć ubezpieczyciela jak by kombinował.

Zaawansowany Użytkownik Awatar bolo88pl
    BMW
    E65 730D
    Dzięki Chłopaki za wszystkie odpowiedzi.AC nie posiadam planuje na dniach udac sie na komisariat i zapytać o moją sprawe, bo cały czas czekam na list w sprawie przesłuchania. jeśli chodzi o ubezpieczalnie to ubezpieczałem samochód w punkcie ubezpieczeń [czyli maja wiele firm jak chcesz ubezpieczyć samochód] a siedziba firmy w której mam OC jest w wawie.Będe dzwonił do nich na dniach i starał se coś dowiedzieć bo im dłużej to trwa tym bardziej się załamuje , że moge zostac z problemem sam ogólnie planuje na sprawe wynająć adwokata ale jeszcze nie wiem jak to się potoczy....:{

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    zamiast wynajmować adwokata, dzwonić gdzieś tam do Warszawy i kto wie co jeszcze ...
    Idź najpierw na komendę WRD, dowiesz się co w sprawie. Jeśli ustalili sprawcę, to zgłoś szkodę do likwidacji. Powiedzą ci sami co im brakuje, dostaniesz nawet to na 'kwicie". Szkoda siana na adwokata...kup dobrą "łychę" i przyjedź na spocik do Wrocławia...loża w Faken ciken czeka :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar bolo88pl
    BMW
    E65 730D
    Heh Fanie by było:D ale wiecie jak jest.:( jutro postaram się coś dowiedzieć

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    Ja bym Ci radził pójść do kancelarii prawnej specjalizującej się w szkodach komunikacyjnych - oni przejmą od Ciebie sprawę i będą wiedzieli co jak ugryźć. Ważne abyś poszedł do dobrych prawników, a nie patałachów.

Doświadczony Użytkownik Awatar Roobs
    BMW
    E65 740D, E71- X6
    Moje zdanie, na tym etapie likwidacji szkody to "strata czasu" ...no chyba że z powodu dobrego biznesu nie ma się czasu na pierdoły :D
    Dlatego jak napisał Bezi, nie ubezpieczamy byle gdzie popadnie :D Bo takie podstawowe info i pomoc udziela agent któremu zapłaciliśmy za ubezpieczenie:D

Uprawnienia umieszczania postów