niestepne...I co Kolego...ściągałeś miskę w swojej BMW?Pozdrawiam.
niestepne...I co Kolego...ściągałeś miskę w swojej BMW?Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Tak ściągnąłem pompa była dokręcona aleee znalazłem resztki slizgu,poprzedni wlasciciel rozrząd zmienił a do miski nie zaglądał.
Witam, podepnę się pod temat szybko....czy wymiana uszczelki miski olejowej tej górnej w V12 jest problematyczna?...w sensie czy nie trzeba rozbierać pół auta itd...
Co prawda opis dla WYMIANY USZCZELKI W E32, ale w e38 pewnie jest podobnie.
W e32 albo trzeba zrzucać skrzynię, albo wykonać dodatkowe otwory, żeby dostać się do śrub mocujących.
Silnik trzeba też dźwignąć i pewnie rozpiąć przedni zawias.
Dzięki za szybką odpowiedź....tego się bałem, że będzie trzeba się ostro napocić...
ja dziś przy zmianie oleju, uszczelek filtrów zajrzałem do miski olejowej, okazało się że jedną sruba była w misce, i łancuch luźny, więc warto zaglądać, troche czasu poświecić a mieć spokoj
w M60 to obowiązkowa opcja żeby to sprawdzić
dokładnie, jak podobno w m62 też sie to zdarza.
Ostatnio edytowane przez Damian43 ; 24-06-2018 o 11:04
Bez ściągania miski ciężko jest sprawdzić czy pompa jest luźna, ale w moim przypadku było tak że po odpaleniu silnika jeszcze przez około 1-2 sekundy świeciła się kontrolka oleju, po zrzuceniu miski okazało się że pompa luźna tak samo łańcuch więc obowiązkowo trzeba to sprawdzać co jakiś czas w m60/m62