Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Umarła :(

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysiek7er
    BMW
    brak... tym czasem Omega B FL 2.2
    Tak czy siak miałeś szczęście, że dojechałeś. Czujnik położenia wału robi czasem dziwne rzeczy. Nie jestem pewien czy jak ten czujnik pada czy nie odcina przypadkiem paliwa. Mechanik mi kiedyś mówił, że te czujniki to takie ustrojstwo, że będzie pokazywał komputer błąd czujnika a on będzie dalej dział. Aż któregoś dnia padnie i wtedy nie odpalę auta. Podobnie robi czujnik położenia wałków rozrządu.

Początkujący Użytkownik Awatar koziol_87
    BMW
    E32
    Cytat Zamieszczone przez krzysiek7er Zobacz posta
    Tak czy siak miałeś szczęście, że dojechałeś. Czujnik położenia wału robi czasem dziwne rzeczy. Nie jestem pewien czy jak ten czujnik pada czy nie odcina przypadkiem paliwa. Mechanik mi kiedyś mówił, że te czujniki to takie ustrojstwo, że będzie pokazywał komputer błąd czujnika a on będzie dalej dział. Aż któregoś dnia padnie i wtedy nie odpalę auta. Podobnie robi czujnik położenia wałków rozrządu.
    no właśnie w tym problem że napięcia na kości od pompy nie ma i jak na krótko podpiąłem i kręciłem to też nie zapalił jakby jeszcze iskry nie było ale fakt musze sprawdzić teświeczki najpierw. dziękuje za sugestie

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E-32 730v8
    Witaj według mnie to czujnik położenia wałka rozrządu albo wałka korbowego ,bo jak są uwalone ponoc (tak mówił mi koleżka również maniak BMW) odcinają iskre jeden albo drugi.Ja miałem taka sama sytuacje też były problemy z odpaleniem a pózniej już gasła ,aż całkowicie kaput .Wymieniłem obydwa czujniki i auto chodzi z tym że miałem dwa walka rozrządu z allegro i okazały sie bezużyteczne ,dopiero znakom mechanik wyczarował odpowiednie .Powodzenia
    Było e30 323i,e30 320i,e36 328iA,e34 520 jest e32 730iA

Uprawnienia umieszczania postów