Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 53

Wątek: uszczelka pokrywy zaworow

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez MariuszE38 Zobacz posta
    Jakoś Ci nie wierzę :) W innym temacie proponujesz jeżdżenie do magików bo szkoda Ci 28 zł a tu wydajesz lekką ręką 250 ;) Krzyczysz na kolegę, że wogóle coś z nią zrobił, a nie zastanowiłeś się, że może była w dobrym stanie.
    Co do uszczelki to nie potrzeba żadnych past, silikonów, klejów itd. itp. załóż nową, dokręć z wyczuciem i będziesz miał spokój na lata. Te auta mają już kilkanaście lat i coś takiego jak pocenie się uszczelki zaworów jest śmieszną usterką w porównaniu do inych marek.
    Po 1-wsze poczytaj dokładnie co i jak!!Napisałem jaki miałem przypadek w e36.a nie w e38.Wejdź sobie w mój wątek,w który się przedstawiłem i zobacz w którym roku posiadałem ten samochód.Po 2-gie napisałem jeżeli faktycznie tyle kosztuje to szkoda zachodu!!Po 3-cie jeżeli mam do najbliższego ASO 70km.w jedną stronę+doliczyć sobie koszty złodziejki(sam przytoczyłeś ten temat tutaj)+jak ktoś już napisał,że zaczęli liczyć robocze godz.to warto to przeliczyć i wtedy sam dojdziesz do wniosku że lepiej gdy się zajmie tym MAGIK.Tyle odnośnie ZŁODZIEJKI!!Odnośnie uszczelek i odmy bo ten wątek dotyczy właśnie tego NIE ZAPOMINAJMY o tym!!Jestem po wymianie odmy i uszczelek!!Dla Twojej info.nie stosowałem żadnych silikonów,klejów itp.Tak jak napisałem w innym wątku Odma była nawet w dobrym stanie,ale i tak wymieniłem na nową!! Sorry ale jeżeli ktoś skąpi na drobne naprawy swojej 7er.np.uszczelki,odmy,tarcze itd.to trzeba było wziąć pod uwagę koszty związane z tym,przed zakupem tego właśnie samochodu!!Trzeba było kupić sobie Cinquecento to byłoby bez kombinowania i narzekania :D
    Ostatnio edytowane przez WojtekD ; 08-02-2012 o 18:34

Początkujący Użytkownik
    BMW
    728iA e38 2000

Red face c.d.

Witam wszystkich i dzięki za wszystkie wskazówki.Jako że słowo odma to najczęściej występujące wyrażenie na forum (w tym wątku pojawia się też kilka razy) to mam pytanie o odme.Jak i co się w niej czyści? Najpewniej najlepiej jest kupić nowa i tak zrobie, ale przed zakupem chcę wyczyścić starą i na niej pojechać po nową :)
    tomala

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez tomalkowal Zobacz posta
    Witam wszystkich i dzięki za wszystkie wskazówki.Jako że słowo odma to najczęściej występujące wyrażenie na forum (w tym wątku pojawia się też kilka razy) to mam pytanie o odme.Jak i co się w niej czyści? Najpewniej najlepiej jest kupić nowa i tak zrobie, ale przed zakupem chcę wyczyścić starą i na niej pojechać po nową :)
    poczekaj na odp.tych co to czyszczą co jakiś czas:Dwykręcając ją i czyszcząc i montować po to by jechać po nową,to moim zdaniem mija się z celem!!Podwójna robota,no i dojście do dolnych śrub też jest ograniczone!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar daniel_hack
    BMW
    e38 728iA
    Aduś 81 - nie ma co robić afery. Bez zbędnego stresu. :D
    Odmę wyczyściłem profilaktycznie - lodu w niej nie było - była w stanie bardzo dobrym.
    t y l k o . . .

Ex: Fiat 125p 1990, e34 m50b20: 1992

Początkujący Użytkownik
    BMW
    728iA e38 2000
    możesz opisać co i jak
    tomala

Doświadczony Użytkownik Awatar MariuszE38
    BMW
    Sprzedane
    Zostaw tą odmę w spokoju. W drodze do ASO po nową nic Ci się nie stanie. Kup i dopiero wymontuj starą. Spójrz jak wyglądają przewody do niej bo czasem lubią pękać ze starości i od ciepła silnika.
    ex:
    E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
    E38 728iA Shadowline Individual
    E53 X5 4,4i Sport Pack

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    Odma i odma. Nikt z Was na prawdę nie potrafi nazywać rzeczy po imieniu? "odma" która pada tutaj już kilkanaście razy, to pojęcie dotyczące CAŁEGO systemu/mechanizmu odpowietrzania skrzyni korbowej, a nie konkretnej części!!!
    To o co się tak wykłócacie, w szczególności Aduś, nazywa się separatorem oleju, ewentualnie ETK to nazywa zaworem regulacji ciśnienia.
    Ową część można bez najmniejszego problemu wyczyścić i będzie ona dalej spełniała swoją funkcję bezusterkowo. Po pewnym czasie w separatorze zbierają się zanieczyszczenia z oparów oleju, sadzy, powietrza i jest to normalne zjawisko. Taki sam syf można znaleźć w kolektorze dolotowym... Faktycznie zatkanie separatora bądź któregoś z przewodów odpowietrzających jest dosyć groźne, bo może nam zacząć wywalać olej przez "wszystkie dziury", ale to wcale nie oznacza, że trzeba wydawać 250zł na nowy separator.

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
    Odma i odma. Nikt z Was na prawdę nie potrafi nazywać rzeczy po imieniu? "odma" która pada tutaj już kilkanaście razy, to pojęcie dotyczące CAŁEGO systemu/mechanizmu odpowietrzania skrzyni korbowej, a nie konkretnej części!!!
    To o co się tak wykłócacie, w szczególności Aduś, nazywa się separatorem oleju, ewentualnie ETK to nazywa zaworem regulacji ciśnienia.
    Ową część można bez najmniejszego problemu wyczyścić i będzie ona dalej spełniała swoją funkcję bezusterkowo. Po pewnym czasie w separatorze zbierają się zanieczyszczenia z oparów oleju, sadzy, powietrza i jest to normalne zjawisko. Taki sam syf można znaleźć w kolektorze dolotowym... Faktycznie zatkanie separatora bądź któregoś z przewodów odpowietrzających jest dosyć groźne, bo może nam zacząć wywalać olej przez "wszystkie dziury", ale to wcale nie oznacza, że trzeba wydawać 250zł na nowy separator.
    Nikt się nie wykłóca!!Tak jak napisałem jest w/w TO TYLKO MOJE ZDANIE NA TEN TEMAT!!Każdy robi co uważa za stosowne.Ale widocznie nie doczytałeś,tak samo jak nie doczytałeś,że ten wątek jest odnośnie uszczelek,a nie odnośnie odmy,czy też seperatora!!

Zaawansowany Użytkownik Awatar Rafciu
    BMW
    E38, 740iL, 2000rok
    To w takim razie masz problemy z rozróżnianiem znaków interpunkcyjnych. Stosowanie wykrzykników (których Ty nie żałujesz, oznacza krzyk).
    Temat doczytałem lepiej niż Ty, ponieważ między innymi ja podpowiadałem co należy zrobić aby wyeliminować wyciek.
    Spuść trochę z tonu, szczególnie że po Twoich wpisać widać że nie masz wielkiego pojęcia o mechanice i zasadzie działania pewnych części w Twoim samochodzie.

Vip Vip Awatar Adus81
    BMW
    e38 740i V8
    Cytat Zamieszczone przez Rafciu Zobacz posta
    To w takim razie masz problemy z rozróżnianiem znaków interpunkcyjnych. Stosowanie wykrzykników (których Ty nie żałujesz, oznacza krzyk).
    Temat doczytałem lepiej niż Ty, ponieważ między innymi ja podpowiadałem co należy zrobić aby wyeliminować wyciek.
    Spuść trochę z tonu, szczególnie że po Twoich wpisać widać że nie masz wielkiego pojęcia o mechanice i zasadzie działania pewnych części w Twoim samochodzie.
    a dlaczego tak myślisz,może dlatego że nie pożałowałem i wydałem 250zł.Co do pojęcia o mechanice,to faktycznie zgodzę się z Tobą:Di między innymi po to też jest to forum,by zaczerpnąć trochę wiedzy od innych!!No i Twoje znaki interpunkcyjne :o a wiesz że na forum też nie powinno sie zdania zaczynać z Wielkiej litery:D:Daczkolwiek mało kto się do tego stosuje,nawet ja

Uprawnienia umieszczania postów