Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)
Dziś dymałem się z zamrożonym paliwem 2 godziny, nie wiem na którym odcinku mogło do tego dojść jednak zacznę od wymiany filtra paliwa.
Czajnik z gorącą wodą jest bardzo skuteczny. Szybko da się auto odpalić. Leje się po filtrze i pompie.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
nie napisałem dokładnie, po tych 2 godzinach udało się odpalić, prawdopodobnie samostart pomógł...
Aby zmniejszyć to ryzyko wymienię dziś filtr paliwa, bo nawet dodatki i SuperViPower nie pomógł
Seban123 trzeba by jeszcze wyjąć ten filtr a będąc na wyjeździe nie ma się takich możliwości no i skąd czajnik i gdzie ta pompa :D
Mój kumpel ma Audi A6 2,5 TDI (5 cylindrów rzędówka), zatankował w czwartek na "szelu" prawie cały bak najdroższego oleju napędowego na ziemiach polskich. Już od ponad roku tak tankuje.
Po 8 godzinach stania pod pracą, silnik auta bez problemu zapalił, jednak po minucie zgasł. Wszystko wskazuje na zgęstniałe paliwo...
Filtr paliwa wymieniony miesiąc temu, pompa naprawiana była na wiosnę a w październiku ustawiana -- początek wtrysku, dawka etc. Odpala zawsze bez problemów.
"Zdrowy diesel nie potrzebuje żadnych dodatków" -- ale paliwo już tak...
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Zawsze w takie mrozy tankuje się tam gdzie jest największy przemiał. Co z tego że to markowa stacja jak ma mały ruch interesie i jeszcze letnie paliwo w zbiornikach. Duży przemiał to świeże paliwo. Mam stację za ścianą i połowa aut po zatankowaniu droższego paliwa stanęła do 10 km od stacji w piątek. Co ciekawe w czasie jazdy. To byli moi znajomi i powiedzieli że więcej już tu nie zatankują.
Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
Albert Einstein
Ostatnio edytowane przez Leon740i ; 06-02-2012 o 13:28
Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to kim jest.
mi nie odpalił po 24 godzinach stania, tankowałem tam gdzie jest duży ruch. Właśnie wymieniłem filtr paliwa choć po "starym" nie było widać aby była woda czy nadmiar syfu. Na wszelki wypadek zdjąłem osłonę silnika aby mieć lepszą możliwość użycia "samostartu" :)
Używanie samostartu czasem powoduje brak chęci współpracy zaworów ;D
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack