Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: BMW 728 benzyna+kuchenka gazowa

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Plany zakupienia BMW 7 E38

BMW 728 benzyna+kuchenka gazowa

Witam ponownie zimowa aura nie sprzyja zbytnio w oglądaniu aut więc znowu kieruję swoją prośbę o ocenę auta tym razem BMW e38 728 wyposażonym w lpg bądź jak kto woli w kuchenkę gazową
    http://allegro.pl/show_item.php?item=2090690959
    Zastanawiam się jak to się ma do użytkowania gazu w tych autach są jakieś większe problemy szczerze mówiąc nigdy na gaz nie jeździłem jakieś większe problemu rozumiem w zimie mogą być z autem zwłaszcza patrzą na warunki pogodowe takie jak mamy teraz co prawda auto będzie przez noc w garażu ogrzewanym ale głównie chodzi mi o to czy raczej to będzie sprzyjające dla silnika tak wogule to nie jestem fanem lpg , jeżdżę na co dzień hondą prelude 2.2 Vtec oczywiście silnik wersja japońska mocniejsza i koszty paliwa jakoś mnie nie przerażają a teraz w zimie na nie wystrojonym silniku no to spala mi ponad 16 litrów więc tym się nie przejmuję aczkolwiek spalanie ponad granice 20 litrów trochę nie bardzo mnie cieszy bo mnie firma pociągnie do płacenia częściowo za paliwo :D.

Dziękuję i pozdrawiam

ps. Wcześniejsze zapytanie co było o 730d to muszę przyznać wam wielki szacun przód od benzyniaka w wersji z dieslem patrze co dzień na ogłoszenia i nie mogę poznać różnicy :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez Noxwill Zobacz posta
    ps. Wcześniejsze zapytanie co było o 730d to muszę przyznać wam wielki szacun przód od benzyniaka w wersji z dieslem patrze co dzień na ogłoszenia i nie mogę poznać różnicy
    Diesel ma krótsze halogeny niż benzyna ;)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    w planach
    haha Noxwil ty też tu :) Kolejny z Preli chce się przesiąść na E38?
    Pozdrawiam i będę śledził twoje wątki bo też szukam jakiejś fajnej sztuki :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar tomgtdek69
    BMW
    E39 540iA
    Co do 7 z ogłoszenia to nie zauważyłem nic niepokojącego...Trochę brakuje navi w tej cenie, ale fakt posiadania tunelu i kokpitu w skórze może zastąpić navi (dołożenie 16:9 może i aż tak drogie nie jest ale trzeba rozbebeszyć całe auto:/ )

Ps. Sekwens przełączy auto na LPG dopiero po osiągnięciu odpowiedniej temp. motoru;) Więc o zimę się nie bój...
    V8 Garage

Zaawansowany Użytkownik Awatar jareczek256
    BMW
    E38 728i
    Witaj jeżdżę 728i z lpg już ponad trzy latka i nie narzekam wręcz przeciwnie śmieję się z tych co to teraz pokupowali diesle i mają smutne miny jak chcą gdzieś dalej pojechać:) (Żartuję oczywiście) ale na poważnie w trasie zszedłem do 6,5 gazu przy 120km/h więc rewelacja w mieście ok 12-14 róznie. Zima nie groźna warunek jak dobrze zagrzejesz silnik. Więc polecam choć niektórzy gadaja że mały silnik, brak mocy i takie tam ble ble. Ale jak potrzebujesz autka do jeżdżenia a nie lansu to jest to ideał. Pozdrawiam
    BMW - radość z jazdy!

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Dzięki dzięki bardzo za informacje co do prędkości i mocy to raczej mi na tym nie zależy prędkości 160 czy więcej nie będę przekraczał mam od tego "szlifiere" generalnie zależy mi na wygodnym podróżowaniu , takie gadżety jak navi zawszę można dołożyć mam wprawę w rozkładaniu auta na części pierwsze :D. Przejadę się na dniach do Lublina o ile sprzedający stamtąd jest i obejrzę sobie auto.

Pozdrawiam

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Cytat Zamieszczone przez boro Zobacz posta
    haha Noxwil ty też tu :) Kolejny z Preli chce się przesiąść na E38?
    Pozdrawiam i będę śledził twoje wątki bo też szukam jakiejś fajnej sztuki :)
    Nie sprzedaję preli :D szukam tylko dupowozu a preluda nie jest aż tak wygodnym autem w dalekie trasy :D

Uprawnienia umieszczania postów