ja kiedyś wypolerowałem felgi w mercedesie na lusterko ale efekt był tylko 2 dni potem matowiały trzeba było cały czas pastą trzeć .teraz mam polerowane originalne w e65 ale są lakierowane
ja kiedyś wypolerowałem felgi w mercedesie na lusterko ale efekt był tylko 2 dni potem matowiały trzeba było cały czas pastą trzeć .teraz mam polerowane originalne w e65 ale są lakierowane
Witam.
Tak jak widac na foto ja zrobiłem swoje sam, powiem szczerze ze drugi raz bym sie już nie podjął, całe noce spędzone w piwnicy. Ale przelatałem cały sezon bez poprawek, co prawda pod koniec juz tak nie błyszczały jak na początku, ale teraz przelecę papierkiem 2500 i dobra pasta i znowu sezon można latac, no napewno nie mozna dopuszczac do tego ze myjemy fele dopiero jak sa czarne jak smoła od pyłu z klocków, w miare możliwości przeleciec wodą z płynem, lub samą wodą pod dużym ciśnieniem i wsio.
Be My Wife
728iA e38 arktissilber metallic, e30 m-tech II m52b28tu diamantschwarz
Cztery koła szóstka w rzędzie i polatac można wszędzie ;)
Ja w E36 miałem polerowane całe felgi i fakt, utrzymanie ich w stanie nienagannym kosztowało mnie około 2-3h co weekend, zdarte kolana i sam już nie wiem ile tubek pasty ( ja używałem pasty automax http://ppiomar.w.interia.pl/automax.JPG ). Ale warto było.![]()
Ja próbowałem automaxem, ale lepszy efekt i zabezpieczenie felg daje autosol aluminium polish
http://moto.allegro.pl/autosol-do-al...078486699.html
No i pierwszą fele pojechałem cała recznie papierem sciernym od 180 do 2500, a już nastepne wstepnie papierem a pózniej pasta do zaworów, wiertarka, filc i wychodziła malina.
Ale mówie po przeleceniu feli pastą autosol juz wiecej nie poprawiałem, cały sezon przelatany. ;)
A jeżeli chodzi o polerowanie wibracyjne, hmmm chyba szkoda było mi by było hajsu, a tak browarek, muzyczka i lecimy z papierkiem, i tym samym trenowanie silnej woli, haha ;)
A jak ktoś nie ma czasu na pielegnacje takiej felgi to niech sobie odpusci temat polerowania, bo albo sie je myje w miare czesto, albo sie dopusci do takiego stanu gdzie pył z klocków hamulcowych robi wżery, i wtedy znowu trzeba wysyłac do polerowania i nastepne pieniązki
pozdro
Ostatnio edytowane przez jaguar15 ; 03-02-2012 o 14:47
Be My Wife
728iA e38 arktissilber metallic, e30 m-tech II m52b28tu diamantschwarz
Cztery koła szóstka w rzędzie i polatac można wszędzie ;)
Temat jest (miał być) o polerowaniu wibracyjnym :D
jesli robia tak jak piszesz, ze najpierw oczyscic lakier wstepnie przepolerowac to wierze, ze moze byc malinka. co do trwalosci, sluchajcie do tej metody nie sa uzywane zadne pasty, wiec co ma matowiec?tracic polysk?
ja swoje 19' robilem z kolega przez 3 miesiace, nie mam rantow wiec nasza maszyna do polerowania do niczego sie zdala, ale powiem tak drugi raz tego nei zrobie mimo, ze 4 sztuki wyniosly mnie 300zl za material. wolalbym wiec wydac 300zl za sztuke u nich, ale pod warunkiem, ze w tej cenie jest oczyszczenie z lakieru i wstepne przepolerowanie:)
Ja jestem ciekawy jak wyglądały by 19 słoneczka po takiej polerce , chodzi mi to po głowie tylko martwię się czy poprostu za 1200 pln nie zniszczę sobie felg ?