... a u mnie już po sprawie, naprawione. Wykonałem INPĄ test kolumny kierownicy + nastawy i zaczęło działać, jak powinno. Po prostu wkradł się błąd w sterownik :-)
Witam koledzy pomóżcie tak łopatologicznie jak dostać się do tej przekładni, zdjąłem pokrywę plastikową z dołu i co dalej ???. U mnie słychać że pstryka góra dół i nic.
Sprobuj ustawic jak nalezy i zapusac na pozycji nr2. U mnie tez sie chowala a nie wysowala i wystarczylo zapamitqc ustawienia od nowa
ok dzieki bede wiedział na przyszłość. Kierownica juz działa. Podpowiem, że jak silniczki sie ruszają to na 99 % trzeba dokręcić jedną nakretke na klucz 13 i wszystko hula czyli opuszczenie i podnoszenie kiery. A jest gdzieś na forum jakaś instrukcja do inpy jak np co włączyć żeby coś przetestować??
Nie czytałem żadnej instrukcji. Wydaje mi się, że menu INPY jest intuicyjne i śmiało można sobie "poklikać" i próbować opcje. Oczywiście ostrożności nigdy nie za wiele :-)
temat trochę stary ale może komuś też wydaje taki dziwny dźwięk przy podnoszeniu jak u mnie ,wszystko chodzi tylko jak kierownica idzie do góry przy zgaszeniu to tak buczy jakby tarł metal o metal aż czuć wibrację na kierownicy już rozebrałem obudowę i smarowałem wszystko co się dało tego ślimaka też ale nic to nie dało, dalej tak buczy możliwe ze ten silniczek daje taki dźwięk ? a może jego trzeba rozebrać i jakoś w środku nasmarować ? albo może coś dokręcić albo poluzować ? tylko w tej płaszczyźnie wydaje takie buczenie w inne strony chodzi normalnie cicho
Miałem tak w poprzedniej E65. Trzeba nasmarować ale jest trochę rozbierania.