-
Początkujący Użytkownik
dzisiaj rano auto odpalilo zupelnie normalnie tzn od samego poczatku po uruchomieniu silnik rowno pracuje bez zadnych szarpniec czy dziwnych odglosow, podjechalem na kompa zeby wykasowac wszystkie bledy i zobaczymy co bedzie jutro po nocy. Dzisiaj tez sie nic nie pokazalo na wyswietlaczu....
-
Zaawansowany Użytkownik
Pytałem, może jest jakaś metoda na "bezpieczniejsze" odpalenie, bo jak do dnia dzisiejszego w tych mrozach palił normlanie (745i) to dzisiaj odpalił, ale falowały mu przesadnie obroty, nawet zgasło ze dwa razy...
Po zagrzaniu było wszystko w normie.
-
Początkujący Użytkownik
starosc nie radosc, u mnie dzisiaj przy -13,5*C bez najmniejszego problemu jak w srodku lata
-
Doświadczony Użytkownik
u mnie przy "pierwszym" rozruchu na tym mrozie pojawia sie na tzw sekundę ikonka świecy ale auto odpala i pracuje bez problemu :D
-
Początkujący Użytkownik
a gdzie to ci sie wyswietlilo?? tam gdzie zegarek i temp?? bo kontrolki brak od podgrzewania swiec
-
Doświadczony Użytkownik
Na samy środku tam gdzie zegar, musisz tylko dobrze patrzeć bo szybko znika:)
-
Początkujący Użytkownik
to ja tylko raz widzialem w prawym zegarze napis pre-heating przez max 1sec. ale to byl jedyny raz w historii tego auta w moich rekach. ale ciesze sie ze juz dobrze jest, zostalo jeszcze pare tematow do ogarniecia blad EGR i przeplywki......i nie wiem jak sie zabrac do tego, bo przeplywka moze dostawac zle info z egr'u i wcale nie musi byc walnieta. Z tego co ogladalem fotki i czytalem egr jest gdzies przy 4 i 8cyl czyli trzeba zdjac kol. ssacy a podobno uszczelki pod niego nie sa najtansze:/
-
Doświadczony Użytkownik
dziś kontrolka świecy sie nie zapaliła, nie wiem co jest powodem
-
Początkujący Użytkownik
pewnie swiece lub sterownik lub jedno i drugie
-
Doświadczony Użytkownik
kontrolka się nie zapaliła
!!! Auto bez problemu :D
Uprawnienia umieszczania postów