Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
a moze ktoś napisać pinologie ..bo tak przy silniku sa dwa kable pewnie jakieś plus i sterownie??? które idzie do panelu z przełącznikiem (nie wiem w jakie te piny wpisać w panel) czyli jeśli mamy np dsc i pdc wystarczy podpiąć te dwa przewody i polka chodzi???
Hmm ja mam chyba roletę elektryczną tylko jest ona padnięta, mam przycisk na panelu, jest podgrzewanie tyłka - działa, PDC działa, DSC działa, masaże foteli działają no i został przycisk rolety.
X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12
a bezpiecznik może silnik ie spalił
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Pytanie podstawowe:Potrzebujesz wtyczkę do samej rolety(fabrycznie kabel kończy się na prawym tylnym nadkolu) oraz 2 piny do przedniego panelu(da się kupić w aso z kawałkami przewodów).
CZY jest położony ten kabel?
GDZIE zaczyna się i gdzie kończy kabel -- jeśli jest położony?
"fabrycznie kabel kończy się na prawym tylnym nadkolu" -- czy to znaczy fabrycznie jest w każdym E38 niezależnie od obecności rolety ???
No i jeszcze pytanie -- jeśli tam się kończy to gdzie się zaczyna ???
Skoro potrzebne są:
1) wtyczka do samej rolety
2) dwa piny
--- to znaczy że kabel już jest i czeka ???
Jeśli kabla nie ma to trzeba by go wpisać na listę:
3) kabel o długości xxx metrów (jeśli ktoś jest szczególarzem, to kupi w kolorach podanych w WDS...)
Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...
Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
G. K. Chesterton
Henry Ford
Witam
Podepnę się do tematu, bo szkoda zakładać nowy. Ja mam już półkę z roletą elektryczną i właśnie wymieniam, bo silniczek w starej rolecie się zepsuł i nie składa. Nową zakupiłem z trzecim światłem STOP. Moje pytanie to czy będę miał kostkę do tego światła stopu, czy trzeba będzie dorabiać ?