Nie wiem jak z tymi poduszkami jest. W rozkodowanym winie jest: "Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz." Wychodziło by dwie czołowe przednie, w siedzeniach przednich to 4, tylne siedzenia 6, kurtyny przód-tył daje 10. Pojadę oglądnąć to policzę. Ale podobnie jest u szwagra w Avensisie II. Wszystkie w koło mają 8 poduszek a on ma 9. Toyota to jakaś limitowana jest ale gdzie 9-ta poduszka? Kolanowa?
W Toyocie jest jeszcze na kolana, ale nie ma z tyłu w słupkach więc jest 9. A w e38, przynajmniej moim po FL jest 10: przednie - kierowca pasażer - 2, kurtyny w słupkach przód i tył - 4, no i w drzwiach przód i tył - 4.
Ja po prostu myślałem,że ta kurtyna to jest jedna na calą stronę dla przednich i tylnych siedzeń...no bo znaczek air bag jest tylko na przednich słupkach a na tylnych a ni na środkowych nic nie ma...przynajmniej ja u siebie nie zauważyłem...albo źle patrzę.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Na tylnych słupkach też powinien być napis AIR BAG.
A propos ilości poduszek w E38 poliftowej to mam katalog i jest tam taki rysunek auta od góry i narysowane poduszki...jest ich 8 a te kurtynki chroniące glowę sięgają tylko do słupków pomiedzy drzwiami czyli nie chronia głów pasażerów z tył...dodatkowo przytoczę teks przy zdjęciu...Mikroelektronik im Einsatz fur die Sicherheit:Im BMW 7er steuert sie bis zu acht Airbags......Jest to katalog który dostalem z serwisu BMW w Hannoverze.Zatem poduszek jest 8 chyba,że w późniejszym liftingu dołożono jeszcze dwie poduszki ale po pierwszym lifcie czyli 98-99 było 8 poduszek.Pozdrawiam.
Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...
Rozbierałem podsufitkę u siebie kilka razy i na bank mam kurtyny dla pasażerów z tyłu. Moja to 730d 2001r.