Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 23

W±tek: [ blacharka] Mia³em st³uczke

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar przemek22
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    740 manual 95 / 750iL 95 / 740IL 2001
    Sk±d
    Lubuskie

[ blacharka] Mia³em st³uczke

Witam wszystkich, wczoraj mia³e kolizje drogow±, tzw sta³em sobie na parkingu i czeka³em na swoj± kobiete. Gdy tu nagle bum jaka¶ babka wjecha³a mi w dupe,prawie poca³owa³ek kierownice, prêdko¶æ mo¿e i nie by³a zabujcza ale wystarczy³o ¿eby znacznie uszkodziæ autka, tzw. u mnie po³ama³a siê lampa ,lekko wgie³o nadkole, mocno ten pas pod lamp±, no i zderzak siê po³ama³ i przesun±³, ciekawe czy ta belka jest ca³a pod zderzakiem... 8/ a i jeszcze pali mi siê teraz kontrolka od poduszki.. sprawe ju¿ zg³osi³em i czekam na rzeczoznawce.
    Koledzy jak oceniacie sprawe? Jak nie daæ siê ubezpieczycielowi? S³ysza³em ¿e lubi± zani¿aæ.... :( Ciekawe na ile wycenia... :? zdjêcie dostêpne pod linkiem:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6e5cd127d.html

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    740d
    Sk±d
    Danzig
    Mialem dokladnie takie same uszkodzenia we wrzesniu. Przywalil we mnie Belg w Belgii ale jego firme reprezentuje tutaj Warta :razz: Na poczatku chcieli dac 1600zl (za to sobie mialem kupic nowy zderzak i listwy). Przedstawilem im kalkulacje od lakiernika i przypomnialem, ze nie maja prawa stosowac amortyzacji i zamiennikow - wyplacili 4690z³ a wydalem niecaly 1000 z nowa klapka haka i uszczelka bagaznika bo juz przegnila troszke ;)

ps. lakierowali mi pas pod lampami i zderzak, lampy byly cale
    pozdrawiam
    mavic

Forum 7er jest dla buraków i kartofli. Jestem dumnym kartoflem !

Vip Vip Awatar Johnny_Bravo
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    750i
    Sk±d
    Poznañ
    przypomnialem, ze nie maja prawa stosowac amortyzacji i zamiennikow
    a dlaczego bêdê wdziêczny za wyja¶nienie.bo mnie chce bujnac w³a¶nie na amortyzacji

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    740d
    Sk±d
    Danzig
    Cytat Zamieszczone przez Johnny_Bravo
    przypomnialem, ze nie maja prawa stosowac amortyzacji i zamiennikow
    a dlaczego bêdê wdziêczny za wyja¶nienie.bo mnie chce bujnac w³a¶nie na amortyzacji
    Takie jest prawo. Poszukaj w necie - polecam google.pl ;)
    pozdrawiam
    mavic

A to ciekawe jest. Moze jakis link do przepisu mowiacego o braku prawa do amortyzacji? Sadze ze sporo osob to ciekawi..
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    740d
    Sk±d
    Danzig
    Wersja soft mojego poprzedniego postu ktory zostal skasowany.

Jesli szkoda jest z OC sprawcy (a tak jest w przypadku wyzej opisanym- bo to w kolege przemek22 wjechano) ubezpieczalnia nie moze stosowac amortyzacji lub zamiennikow jesli np zderzak byl dotad oryginalny. Sorry ale nie potrafie juz jasniej tego opisac > google.pl < mozna znalezc naprawde wszystko - tylko troche checi i wysilku :D
    pozdrawiam
    mavic

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Sk±d
    Warszawa
    To bardzo ciekawe Mavic, ¿e tak g³adko ci posz³o z tym odszkodowaniem, bo takie sprawy s± zwykle ciê¿kie do wygrania i czasoch³onne, wiem bo sam to przerabia³em i niestety nie wygra³em...Wyszarpa³em nieco wiêcej ni¿ dawali pocz±tkowo, ale dalekie to by³o od wyceny ASO...Jest bardzo ma³o prawdopodobne, ¿e PZU wyp³aci odszkodowanie za czê¶ci nowe oryginalne do powiedzmy 10 letniego auta...
    Dobrze jakby¶ móg³ podaæ zapis który reguluje t± kwestiê, bo mo¿e rzeczywi¶cie jestem niedoinformowany... ;)

Nie tylko Ty Slowik czekasz na link. Ja jakos nie moge znalesc w google przepisu, a kolega mavic nie ma czasu :/

Moze obaj mamy inteligencje na poziomie rosliny doniczkowej...
    Czyste sumienie wynika najczê¶ciej ze z³ej pamiêci

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    740d
    Sk±d
    Danzig
    Cytat Zamieszczone przez S³owik
    To bardzo ciekawe Mavic, ¿e tak g³adko ci posz³o z tym odszkodowaniem, bo takie sprawy s± zwykle ciê¿kie do wygrania i czasoch³onne, wiem bo sam to przerabia³em i niestety nie wygra³em...
    Ja zglosilem szkode na poczatku pazdziernika a odszkodowanie dostalem 2 tygodnie temu wiec troche to trwalo. Moim ulubionym hobby poza bmw i strzelaniem jest pisanie pism, reklamacji i odwolan :)
    pozdrawiam
    mavic

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2007
    BMW
    740d
    Sk±d
    Danzig
    Cytat Zamieszczone przez sylwek7
    Moze obaj mamy inteligencje na poziomie rosliny doniczkowej...
    Znowu nadinterpretacja mojej wypowiedzi. Prosze czytaj ze zrozumieniem. Ale sprzeczac sie nie bede skoro nie potrafisz odszukac ;)
    pozdrawiam
    mavic

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •