Również uważam, że kto chce być ładny- musi cierpieć :P
Jeździłem już e38 obniżonym, na 16 calowych felgach, oraz e38 na seryjnym zawiasie, ale na 18 calach. W międzyczasie napadło mnie na tuning w e30 Touring (215/40R16) 8/ - Przejechałem na tych kołach ok 5km i od razu zdjąłem ze względu na plomby w zębach. Teraz latam na seryjnych kołach 235/60R16, seryjnym zawieszeniu i musze powiedzieć, że komfort jest idealny- troche buja w zakrętach, ale taki już urok opon typu "balon". Chętnie rezygnuje ze "sportu" na rzecz komfortu. Plusem obniżonej zawiechy i niskiego profilu opony jest niewątpliwie lepsze trzymanie w zakrętach i super wygląd. Dla jazdy "cywilnej" to bujanie jest jednak niezauważalne- trzeba już sie wytężyć i latać z dużymi prędkościami żeby cokolwiek odczuć. Minusy obniżonego zawieszenia to: mniejszy komfort, cena przeróbek, szybsze zużycie zawieszenia. W połączeniu z dużą felgą (od 18 cali) dochodzi jeszcze "chodzenie po koleinach", cena opon i samych felg.

Nie można jednoznacznie powiedzieć, jaki wariant jest lepszy: dla sportowców czy dla "normalos"- zawsze to będzie kompromis- zależy kto co lubi.

Pozdro