tylko ze ja juz mam program :D
------------------------koniec OT jutro pogadamy---------------------
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Co do chipow to ktos moze robil w 740D?
nie mozna czipowac bo skrzynia padnie od wiekszego momentu obrotowego. ona jest na tyle wyliczona kazdy nastepny Nm bedzie ja zabijać
codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P
Nie przejmuje sie tym;).najwyzej sie wymieni...tylko na jakie parametry mozna liczyc...
przemo....Zadzwoń do Adriana to Ci powie :)
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
Dobra zrobiło się ciepło więc aku pod prostownik i odpalamy... Dalej to samo, ale rozebrałem osłonę i zacząłem nasłuchiwać:) dźwięk dochodzi spod kolektora ssącego czyli stawiał bym na chłodnice spalin która się musiała rozszczelnić lub jakaś gumowa obejma pod wpływem mrozu poddała sie... Generalnie dochodził z tego miejsca wcześniej jakiś hałas ale umiarkowany...to mój pierwszy diesel wiec uznałem ze tak musi być:) Wszystko by pasowało bo autko wolno reaguje na gaz, kopci na czarno i z tego miejsca dochodzi to walenie... przykładałem ucho do głowic i wtrysków i cisza.... Miał ktoś takie objawy przy rozszczelnionej chłodnicy spalin ??
Nie było tak optymistycznie...rozebrałem całą góre i okazało sie że uszczelniacz zaworowy na 6cyl sie poddał i od tego auto tak chodziło.... Teraz głowice do roboty,nowe uszczelki i składanie tego wszystkiego...masakra jakaś tak nasrane dupereli pod tą maską że nigdzie sie nie da dojść :)
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 04-03-2012 o 03:37 Powód: EDYTUJ POSTY!