Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: 740D brak mocy i stuki w silniku

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 740D & Nissan Skyline R33 Drift Spec
    nie no jesli chodzi o testy glowic itp to mam wszystkie graty do tego na warsztacie ale chlopaki robia tylko busy i nie chca sie dotykac mojego silnika bo twierdza ze to za wysoka szkola techniczna:) Co do specow polecam Tomka ze sleznej obok shella, chlopak mega ogarniety.Zobaczymy co bedzie na plusie...ale raczej to nie chodzace gary bo mam identyko w Iveco jak jest bardzo zimno...szarpie nim, mizernie reaguje na gaz i pelno bialego dymu...tylko ze trwa to z minute a bmw chodzilo z 10..

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    tylko ze ja juz mam program :D

------------------------koniec OT jutro pogadamy---------------------
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Co do chipow to ktos moze robil w 740D?

Vip Vip Awatar szczurek
    BMW
    e38 740d e39 525d e65 745i pędzlem malowana m5 sznicer gangsta stajl
    nie mozna czipowac bo skrzynia padnie od wiekszego momentu obrotowego. ona jest na tyle wyliczona kazdy nastepny Nm bedzie ja zabijać
    codziennie rano budzę się piękniejszy, ale dzisiaj to już przesadziłem :P

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Nie przejmuje sie tym;).najwyzej sie wymieni...tylko na jakie parametry mozna liczyc...

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    przemo....Zadzwoń do Adriana to Ci powie :)
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

Początkujący Użytkownik
    BMW
    Dobra zrobiło się ciepło więc aku pod prostownik i odpalamy... Dalej to samo, ale rozebrałem osłonę i zacząłem nasłuchiwać:) dźwięk dochodzi spod kolektora ssącego czyli stawiał bym na chłodnice spalin która się musiała rozszczelnić lub jakaś gumowa obejma pod wpływem mrozu poddała sie... Generalnie dochodził z tego miejsca wcześniej jakiś hałas ale umiarkowany...to mój pierwszy diesel wiec uznałem ze tak musi być:) Wszystko by pasowało bo autko wolno reaguje na gaz, kopci na czarno i z tego miejsca dochodzi to walenie... przykładałem ucho do głowic i wtrysków i cisza.... Miał ktoś takie objawy przy rozszczelnionej chłodnicy spalin ??

Nie było tak optymistycznie...rozebrałem całą góre i okazało sie że uszczelniacz zaworowy na 6cyl sie poddał i od tego auto tak chodziło.... Teraz głowice do roboty,nowe uszczelki i składanie tego wszystkiego...masakra jakaś tak nasrane dupereli pod tą maską że nigdzie sie nie da dojść :)
    Ostatnio edytowane przez BOSS ; 04-03-2012 o 03:37 Powód: EDYTUJ POSTY!

Uprawnienia umieszczania postów