-
Vip
Vip
poduszki amortyzatorów przód 750 przedlift
Hej, chciałem zapytać, czy ktoś wymieniał takie poduszki. Problem polega na tym, że do poliftu jest dostępna poduszka z Meyle HD, przed liftem jest w katalogach Corteco i Ruiville, ale obu nie mogę dostać. Amortyzatory udało mi się kiedyś kupić oryginalne BMW przedliftowe, więc nie chciałbym ich zmieniać. Pomyślałem, że założę poduszki od e34, ponieważ pasują i jest ten sam problem, po lifcie produkują wszyscy, przed nikt. No może poza Hansem Pricem i Topranem, ale szkoda robić tego własnej buni. Czy naprawdę zostaje tylko oryginał za ponad 400 PLN/sztuka? Wystarczy wspomnieć, że Lemforder po lifcie do e34 można dostać za 100 PLN. Coś mi puka lewa strona na większych dziurach, amor nie leje, cały zawias ma rok, więc będzie poduszka pewnie, chociaż mam cichą nadzieję, że amorek. Jednakże dla sztuki powinno się wymienić również poduszki, w końcu obecne mają 24. lata.
-
Doświadczony Użytkownik
Nie znam obecnych cen za ten element do 750i '88 ale do R6 ta poduszka z Lemfordera kosztuje tyle samo co napisałeś do poliftowego e34.
Spróbuj sprawdzić dostępność Boge i Febi u konkretnych dystrybutorów z dobrym dostępem do tych tejli.
Czarne e32 w benzynie!

-
Vip
Vip
Hej, dzięki za info, ale w katalogu online Webcat Lema, Boge i Sachs do żadnej wersji silnikowej e32 nie ma poduszek mocowania amortyzatora. Jest tylko łożysko, które wchodzi w poduszkę, ale to nie wystarczy.
-
Zaawansowany Użytkownik
Kolego co prawda nie mam 750 tylko skromne r6 przed liftowe z 1990r i tez wymieniałem u siebie te poduszki za sprawą niesprawnego amora przy okazji. Były w e32 dwie grubości trzpienia amora i co za tym idzie gwinty na nakrętkę chyba m12 i m14. Ja miałem u siebie m12 i dostępne były poduszki wtedy co zmieniałem coś ok 300zł za sztukę. Kupiłem amory na grubszy trzpień do tego poduszki od e34 byle od v8 wtedy mają na grubszy trzpień otwór i wszystko śmiga aż miło już ok 25tyś km. Zobacz na jaki masz gwint w amorze na górze mocowanie, jak na m14 kupuj poduszki byle od v8(czy to 530 czy 540) e34 i po problemie:)
-
Vip
Vip
Hej, napisałem, że przedlift, więc średnica gwintu 12, a trzpienia 14, polift gwint 14, trzpień 16. Za 380 po rabatach mogę mieć oryginał, innych producentów nie mogę znaleźć niestety. Jak mam już amortyzatory na 12. to nie kupię teraz poliftowych, bo to bez sensu. Zrobiłbym tak jak Ty, ale jakbym nie miał amorów. Tym bardziej, że normalna cena Sachsa to jak nic 350 od sztuki. Poliftowe Meyle HD można dostać w granicach 200 PLN.
Uprawnienia umieszczania postów