Samopoziomowanie na polskich drogach i tak się nie sprawdza, szczególnie na śląsku, gdzie bardzo dużo jest uskoków na drodze. System ma na tyle dużą zwłokę, że zawsze jestem oślepiony szczególnie przez auta typu suv. Tak więc jeśli ktoś wstawi przedliftowe lampy, które fabrycznie wychodziły z xenonem ( nawet w e32 750 był już dostępny xenon) to nie widzę sensu dokładać samopoziomowania tylko dokładnie ustawić i co te 15kkm jechać na stację dać te 14zł (ustawowo tyle wynosi opłata za regulację świateł) i sprawdzić ustawienie i cieszyć się lepszą widocznością , a na dziurach i uskokach i tak i tak będziemy oślepiać czy to dobrą żarówką czy xenonem .
W e34 miałem opisany zestaw HID i gdyby nie to iż lustro i soczewka są inne niż w fabrycznym ksenonie to było by ok przy żarnikach 4300. Zdemontowałem to jednak, gdyż wiem że oślepia to strasznie w momencie gdy auta znajdują się w odległości około 5-10 metrów przed sobą mimo iż miałem wsadzoną przesłonkę która robiła ze standardowego światłocienia __/ światłocień ____ (płaski) i obniżoną granicę światło cień z 1,0% na 3,5%.