Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Dokładka xenonu

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Zaawansowany Użytkownik Awatar BRABUS
    BMW
    E32 735iL & Espace4 & K1200RS ;)
    Cytat Zamieszczone przez cursor Zobacz posta
    Pamiętaj, że niezależnie jak ksenon dołożysz musisz mieć spryskiwacze lamp przednich. Wielu gliniarzy nie sprawdza poziomowania, tym bardziej, że w e38 nawet zwykłe lampy robią ruch góra-dół zanim się ustawią
    To co napisales, to mozna odczytac jako - "wrzuć xenony z allegro, zamontuj jakies spryski, tak zeby byly i jezdzij" ;)
    Otoz wg mnie, intensywne oczyszczanie reflektorów oraz samopoziomowanie słuzy temu, aby były one bardziej przyjazne dla innych użytkowników, bo co z tego że Ty bedziesz miał dobrze, jak bedziesz ciagle oslepial innych. Wiadomo ze dla policjanta, to wystarczy cos wystajace ze zderzaka i wygladajace jak sprysk, ale tu mysle ze akurat jest ziarno prawdy - skoro jest to stosowane po obecne czasy.
    http://7er.pl/signaturepics/sigpic2642_1.gif

Zaawansowany Użytkownik Awatar szajboos
    BMW
    e38 730d i Peugeot 806 2.0 HDi
    Cytat Zamieszczone przez BRABUS Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez cursor
    Pamiętaj, że niezależnie jak ksenon dołożysz musisz mieć spryskiwacze lamp przednich. Wielu gliniarzy nie sprawdza poziomowania, tym bardziej, że w e38 nawet zwykłe lampy robią ruch góra-dół zanim się ustawią
    To co napisales, to mozna odczytac jako - "wrzuć xenony z allegro, zamontuj jakies spryski, tak zeby byly i jezdzij"
    Otoz wg mnie, intensywne oczyszczanie reflektorów oraz samopoziomowanie słuzy temu, aby były one bardziej przyjazne dla innych użytkowników, bo co z tego że Ty bedziesz miał dobrze, jak bedziesz ciagle oslepial innych. Wiadomo ze dla policjanta, to wystarczy cos wystajace ze zderzaka i wygladajace jak sprysk, ale tu mysle ze akurat jest ziarno prawdy - skoro jest to stosowane po obecne czasy.
    Jako że zostałem poniekąd wywołany do tablicy to się wypowiem.

U mnie fabrycznie ksenonu nie było. Kupiłem lampy pod ksenon (orginalnie polift bez ksenonu nie ma soczewki), założyliśmy biksenon z e60, orginalne przetwornice z e38 + markowe żarniki (rzeczone GE). Spryskiwacze zostały dołożone fabryczne. Nie wiem co dla Ciebie oznacza "intensywne oczyszczanie reflektorów", ale takiego czegoś nie ma w e38. Było intensywne mycie szyby czołowej, ale to osobny zbiorniczek. Występowało to razem ze spryskami reflektorów. Ale orginalna instalacja mycia reflektorów to poprostu większy zbiorniczek spryskiwaczy, druga pompka w nim, węże i same dysze w zderzaku. No i przekaźnik za schowkiem.

Co do poziomowania, to mam tylko pokrętłem z wnętrza kabiny i przez 55 tysięcy przejechanych z tymi ksenonami nikt mi nie mrugał, dbam o ustawienie świateł i zawsze jak jadę obciążony przekręcam pokrętełko żeby niżej świeciły. A różnica jest kolosalna względem braku ksenonu

Uprawnienia umieszczania postów