a Ty Tuczi znowu przeciwko mnie![]()
a Ty Tuczi znowu przeciwko mnie![]()
jak zawsze temat zmierza to kłótni. Ja tam nie wierze że ktoś przez tyle lat zrobił tak mało km. Przecież jazda E32 to sama radość a zwłaszcza V12. ktoś kombinuje wg mnie by zarobić dużą kasę.
Dodam jeszcze że ktoś kto kupuje np f01 to kupuje auto z myślą jazdy na co dzień,natomiast ktoś kto kupuje takie E32 to na pewno nie z taką myślą.
I to jest zasadnicza różnica. Tak jak napisał kolega,takie auto (w tym przypadku E32) jest dla człowieka który na prawdę nie ma co już robić z kasą.
Kolejna sprawa mówisz że nie kupił byś sobie takiego klasyka.Nie wiem jakiego byś klasyka kupił to i tak połowa stoi już po szrotach,czy to bmw,czy mercedes czy ferrari
Teraz sie mowi, ze e32 to klasyk, auto z dusza, ostatnie prawdziwe BMW itd... A za 20 lat spotkamy sie tu na tym forum i co drugi bedzie jezdzil 20-letnia f01, wychwalajac pod niebiosa jej niepowtarzalny urok i ponadczasowe piekno ;)
Według mnie nie, Fki zawsze będą "drogie" bo nie będą mogły zestarzeć się na tyle by kupić je za kilka tyś i jeszcze by nadawało się do jazdy.
E32 to dla mnie spełnienie marzeń nawet takie jakie mam 23 letnie ze sporym przebiegiem i walniętą uszczelką pod głowicą cały czas kiedy wchodze do garażu patrze na to E32 dumnie i odnoszę się z szacunkiem Bo to IL w super kolorze i na kanapie el z tyłu :D a uszczelkę się zrobi.
A E32 z tematu było by spełnieniem moich marzeń co to często marze by mieć E32 nowe lub prawie nowe wlasnie takie jak to z małym przebiegiem, jest longiem i ma wystarczające wyposażenie jak dla mnie zakładam że blacharka też tam będzie idealna. Takich aut stoi wiele? nie powiedział bym bo takich siódemek na palcach dwóch rąk policzyć i to jest właśnie sztuka bo tego już nie ma gdybym był w posiadaniu fabrycznie nowej E32 to gdybym ją wystawił gdzieś w serwisie aukcyjnym to bym wystawił to za 999999999999999999999999999 mld Euro bo to dla mnie by było bezcenne a nie to co nowe modele BMW ogólno dostępne w salonach w dowolnej wersji wyposażenia. Napewno wolał bym E32 niż F01 gdybym miał wybór wiadomo są tu ludzie co nie wiedzą o co chodzi ale ja wiem niby starszy dla niektórych .. ciężko mi to napisać "brzydki" ale E32 to piękno w najczystrzej formie jakość wykonania wspaniała piękna stylistyka wnętrza Wspaniałe silniki i osiągi każdy dźwięk silnika z palety E32 jest niepowtarzalny to auto przedewszystkim daje wrażenia z jady ma DUSZĘ! i nie wolno tego pomijać.
kolego Maniac nie pisz bzdur i nie oszukuj sam siebie że spełnieniem marzeń jest e32 ,to zwykła ,normalna limuzyna z końca lat 80 ych,która nie jest ani zabytkiem ani unikatem ani jakąś wyrafinowaną konstrukcją ,o wiele ciekawszym klasykiem jest choćby MB 126SEC nie wspominając już o każdym ferrari,lamborghini ,bentleyu czy roysie, nie przesadzaj z tymi silnikami i osiągami z palety e32 bo wiadomo że np. 300km z 750v12 to bardzo cienki wynik,piszesz o wykonaniu ;wsiądz do w140 a zobaczysz co znaczy wykonanie ,ale jak wiadomo każdy swoje chwali a uszczelkę kiedyś tam sie zrobi . Wracając do tego ''marzenia''za 162tyś to gdyby nawet stało kilkanaście lat nie jeżdzone to wszystko się starzeje (simeringi,uszczelniacze,wszystkie elementy gumowe,lakier, tapicerka,itp ) więc nie pisz że to stary ''nowy'' samochód
Jest dokładnie tak jak piszesz,jednak dla nie których to i tak świetny samochód i chcąc nie chcą musisz się z nami zgodzić że ten model (mówię o dobrych egzemplarzach) w PL zamiera. Od kiedy mam E32 po drodze miałem wiele aut (E39,CLK,300C,S60,XC70) i teraz E60.Jednak każde z nich było nie było tak dbane i dofinansowane jak E32.Nawet teraz gdzie śnieg pada non stop i mróz u mnie w tej chwili (17.30) jest już -9*C to i tak 7er stoi w garażu a E60 pod chmurą...Dla Ciebie jest to może,śmieszne,nudne i pewnie nie tylko dla Ciebie.Ja np bardzo się cieszę z posiadania E32 (z samego posiadania bo bardzo rzadko nią jeżdżę, rocznie max 3t km) i nowsze auta mi jej nie zastąpią. Co do SEC-a masz racje,kiedyś dołączy do mnie taki klasyk z górnej póki bo takie po 10-15t zł to również nadają się na żyletki.
http://moto.allegro.pl/mercedes-w126...075218725.html
http://moto.allegro.pl/mercedes-sec-...062026123.html
Jednak dla zwykłego zjadacza chleba nie różnią się niczym od tego, http://otomoto.pl/mercedes-benz-420-sec-C15041499.html
I to samo jest z E32
Kolego jędrek nie wiesz co piszesz i nie jesteś jednym z nas dlatego nie będę się z tobą spierał. O co chodzi widać nawet w moim podpisie Prawdziwy właściciel E32 posiada to auto za coś a nie bez powodu bo naprzyklad to tania limuzyna Wiadomo nie potępiam nowych samochodów bo też są potrzebne E32 hm no nie wiem jest świetne ale jakoś zbyt mocno je szanuje by używać go do jazdy na codzień poprostu za każdym razem gdy wyjechałem w okresie letnim po deszczu miałem wyrzuty sumienia dlatego nie tylko z powodu uszczelki Używam na codzień Peugeota 406 bo jego mi nie szkoda i jest bezpłciowy to zwykły przemieszczacz a E32 to nie auto to część osobowości prawdziwego pasjonata.
W140 jest całkiem spoko ale to nie to...
Ostatnio edytowane przez ManiacDrifting ; 26-01-2012 o 13:58