Oj Wojtek chciałem obnażyć tylko bezsens każdego proszenia o tę instrukcję bez powodu...
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
Witam
moze nie dokonca zatrzasnalem kluczyk ale sprawa ma sie tak: wyciagnalem aku do podladowania wszytko bylo ok ale odruchowo zatrzasnalem bagaznik. Nie bylo by problemu gdyby nie wkladka ktora nie chce otorzyc zamka z kluczyka.... mam co prawda otwor na narty ale nie jestem w stanie dosiegnac zamka z tylnej kanapy. Moje pytanie pod co mozna sie podlaczyc akumulatorem zeby otworzyc bagaznik i go usadowic na miejsce zeby nie narobic szkod? dodam ze auto oglnie jest otwarte wiec dostep do maski silnika mam tyle ze jest to 5,4 V12 i nie zabardzo jest gdzie igle wlozyc:) moze macie jakies propozycje moze ktos juz tak robil z gory dzieki . Krzysiek
Co prawda ja mam V8 i mam taki zacisk "+" pod maską oraz na kielichu amora jest "masa", może u Ciebie jest podobnie. Poszukaj i rozejrzyj się pod maską silnika.
Pozdrawiam i powodzenia
Właśnie spojrzałem na foto u wujka googla -:), na środku masz wlew oleju a po prawej zacisk "Batt. + " .
Ostatnio edytowane przez rosomak79 ; 27-12-2012 o 16:21
udalo sie dokładnie tak jak napisałes :) dzieki wielkie za pomoc :) pozdrawiam - Krzysiek.
cześć all
mam mały prablem a za razem prośbę o podpowiedź/instrukcję otwarcia bagażnika w e38.
wiedza jest mi ta potrzebna ponieważ prowadzę warsztat samochodowy ze specjalizacją bmw oraz lpg i czasem się zdarzy, że klucz/kluczyki zostają w bagażniku bo jakiś debil odpiął aku ;/
dziękuję.
jak odpięty aku a auto otwarte to to pod maską podajesz 12v na plusa i masa i otwierasz przyciskiem albo guzikiem na klapie jak całe auto zamknięte i nie da się otworzyć maski a nie ma prądu to gorzej jak coś to pw
To samo miałem pytać ;). Pewnie na skrzynce już masz odp. Na otwartym takich odp. nie uzyskasz!
B.-ądź M.-arce W.-ierny
Opel Signum
BMW jeszcze kiedyś kupię ;p
Ex- BMW e28 524td, e38 728i,e66 735LI , e36 316i 1.9 compact ,e46 M3 SMG ;)