Poka¿ wyniki od 1 do 7 z 7

W±tek: z³a praca silnika po wymianie ¶wiec i uszczelki pokrywy zaworów

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    730i e38
    Sk±d
    Stargard Szczeciñski

z³a praca silnika po wymianie ¶wiec i uszczelki pokrywy zaworów

witam podepnê siê pod temat poniewa¿ mam podobny problem silnik chodzi³ normalnie i bez zarzutu ale przysz³o mi do g³owy wymieniæ uszczelki pod pokrywami zaworów oraz ¶wieczki i po tych operacjach auto niestety nie pali na wszystkie cylindry (mam wra¿enie ¿e jak dodajê gazu to silnik pali na wszystkie cylindry) ewidentnie czuæ nie przepalon± benzyne. Pod³±czy³em pod komputer sprawdzi³em kompresje i wszystko jest niby ok b³êdów ¿adnych komputer nie pokazuje wszystkie pomiary s± w normach a jednak nie pali na wszystkie cylindry :(

wstrz±¶niêty nie zmieszany Awatar WojtekD
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    e38 728 iA
    Sk±d
    Warszawa
    Blog
    11
    Wydzieli³em do nowego w±tku. Podpinanie siê pod istniej±ce tematy czêsto zaciemnia informacjê. :)

PS
    Nie bój siê u¿ywaæ znaków interpunkcyjnych. £atwiej bêdzie siê czytaæ Twoje posty.
    Gra muzyka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    730i e38
    Sk±d
    Stargard Szczeciñski
    panowie pomocy wczoraj na warsztacie sprawdzili mi ci¶nienie na cylindrach i na 3 cylindrach wysz³o ci¶nienie ok 20 barów co mo¿e byæ powodem tak wielkiego ci¶nienia dodam ¿e na tych trzech cylindrach ¶wiece s± zarzygane olejem

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    by³o e34 3.0 m60
    Sk±d
    ¶l±sk/zabrze
    Sam sobie odpowiedzia³e¶ , w³a¶nie olej powoduje lepsze uszczelnienie i zawy¿ony pomiar . Dowiedz siê czy przypadkiem nie leje siê olej spod pokryw zaworów na ¶wiece , bo mo¿e sp³yn±³ im podczas wykrêcania ¶wiec . Mo¿liwe ,¿e kto¶ je ¼le za³o¿y³ a o to do¶æ ³atwo .

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2012
    BMW
    730i e38
    Sk±d
    Stargard Szczeciñski
    ogólnie problem ju¿ wiadomy co siê dzieje z silnikiem ale remont jest nie op³acalny teraz moje pytanie czy komputer w silniku 3.0 V8 m60b30 a 3.5 V8 m62b35 jest taki sam czy wraz z przek³adk± silnika bêdê musia³ kupowaæ nowy komputer ?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    by³o e34 3.0 m60
    Sk±d
    ¶l±sk/zabrze
    Teoretycznie s± identyczne , ale na forach ró¿nie pisz± , sam nie sprawdza³em ale ponoæ to jeden i ten sam komputer , tylko obudowa z cyferkami siê ró¿ni. Jak za³o¿ysz osprzêt z 4.0 na 3,5 to powinno chodziæ bez problemu , choæ jak piszê nie robi³em takiej podmiany i nie jestem pewien w 100%.

Vip Vip Awatar seban123
    Do³±czy³
    Oct 2009
    BMW
    E65 745d i E32 M30
    Sk±d
    Pu³awy, Lubelskie
    Blog
    1
    Jest sporo ró¿nic wiêc sobie przemy¶l temat. Ja bym zosta³ przy m60.
    Wiedza o tym, gdzie znalezc informacje i jak ich uzywac to tajemnica sukcesu.
    Albert Einstein

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •