Poka¿ wyniki od 1 do 6 z 6

W±tek: E38 740i 96r Problemy - elektryka

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    740i
    Sk±d
    Wis³a

Post E38 740i 96r Problemy - elektryka

Witam, szuka³em szuka³em ale na g³ówny mój problem odpowiedzi nie znalaz³em a jest to bardzo denerwuj±ce podczas u¿ytkowania, do rzeczy... Mój samochód to E38 z 96r, 4.4 nv, pierwsza rzecz która mnie najbardziej dra¿ni to o¶wietlenie wnêtrza, kiedy samochód jest zamkniêty, otwieram pilotem i ciemno, otwieram drzwi i pod¶wietla siê (na czarno) ekran z navi 4:3, przekrêcam kluczyk w poz 1 i nic, w³±czam zap³on i w tym momencie za³±cza siê o¶wietlenie wnêtrza, baga¿nika jak otwieram, pod¶wietlenie drzwi itp, i wszystko super dzia³a, teraz jak wy³±czê zap³on to wszystko piêknie ¶wieci przez 10sek i ga¶nie znowu wszystko, co to mo¿e byæ ? Jest jeszcze kilka rzeczy które nie dzia³aj±, np. jak na kierownicy wciskam telefon to nic siê nie dzieje, pozosta³e przyciski od radia jak i od telefonu dzia³aj±, na navi jak wcisnê telefon to te¿ nic siê nie dzieje, nie mam tak¿e w menu czego¶ takiego jak telefon, dzia³a tylko sama s³uchawka, da siê dzwoniæ, s³ychaæ normalnie wszystko gitara ale nie ³±czy siê z navi wycisza natomiast muzykê kiedy dzwoni i siê rozmawia.

Druga rzecz to fotel pasa¿era, pali nonstop bezpiecznik, odpi±³em wszystkie wtyczki mo¿liwe i po kolei pod³±cza³em po jednej i siê bawi³em fotelem i nic, nie spali³o mi oczywi¶cie, czasem jest tak, ¿e jak wk³adam bezpiecznik to odrazu go spali a czasem mogê siê bawiæ fotelem i nic siê nie stanie, czy one lubi± siê psuæ czy co¶ ? Ma jakie¶ wra¿liwe miejsce gdzie przecieraj± siê kable czy co¶ w tym stylu ? Tak samo w fotelu kierowcy nie dzia³a mi ³amanie fotela, s³ychaæ silnik ale tak jakby przeskakiwa³a zêbatka. Nie wiem nawet jak siê do tego zabraæ, gdzie znajduje siê mechanizm od ³amania fotela ?

Jakie¶ sugestie co do tych usterek, od czego warta³oby zacz±æ ? Z góry dziêkuje za pomoc.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Dec 2010
    Sk±d
    OKR
    Sprawdzi³e¶ wszystkie bezpieczniki?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    740i
    Sk±d
    Wis³a
    Tak tak, te z przodu i te z ty³u.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    740i
    Sk±d
    Wis³a
    Próbowa³em podmieniæ modu³ komfortu, a nawet dwa i nic... mo¿e modu³ ¶wiate³ ? czy on jest odpowiedzialny tylko za o¶wietlenie zewnêtrzne ?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    740i
    Sk±d
    Wis³a
    i tyle ? :D

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2014
    BMW
    740i
    Sk±d
    Wis³a
    Dorzucam film na którym widaæ co siê dzieje :)

https://www.youtube.com/watch?v=-shAYFgl61s

Podobne w±tki

1. Odpowiedzi: 44
    Ostatni post / autor: 26-06-2016, 01:19
  2. Problemy z 740i po lifcie
    Przez BlackUncle w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-09-2014, 08:58
  3. [skrzynia] Problemy z automatem e32 740i 5HP30
    Przez AdrianM w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 13-06-2013, 17:31