-
Zaawansowany U¿ytkownik
728i Wymiana uszczelki miski olejowej.
Witam,
Zauwa¿y³em ¿e do¶æ mocno poci, a raczej lekko rzyga ;) z uszczelki miski olejowej.
I teraz pytanie... Czy du¿o z tym roboty ?
Czy sam kana³ mi do tego wystarczy, aby sobie poradziæ z wymian± tego ?
Szuka³em na ró¿nych forach opisu wymiany tej uszczelki i dowiedzia³em siê tylko ¿e to jaka¶ masakra
¿e bez kana³u i podno¶nika do podtrzymania silnika mam sobie to wybiæ z g³owy.
Bo trzeba odkrêcaæ niby poduszki silnika i bóg wie co jeszcze.
Dla tego kierujê swoje pytanie tylko i wy³±cznie do posiadaczy E38 728i z pojedynczym Vanosem.
Mo¿e kto¶ to ju¿ robi³, wymienia³, albo chocia¿ widzia³ lub wie co i jak.
Z góry dziêki!
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Pod³±czam sie pod pytanie 728 1999 m52
-
Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
Hmmm - to najwyra¼niej jest albo epidemia albo typowa bol±czka. Moja niestety te¿ siê poci i planujê wymianê przy najbli¿szej zmianie oleju - czyli lada moment:D. Pod³±czam siê zatem pod zapytanie ...
-
Vip
Vip
Jak to w rzêdowych szóstkach BMW bywa, miska jest jedna, wymiana tej uszczelki to ciê¿ka robota i to co wyczyta³e¶ na innych forach jest prawd±. Sto razy lepiej jest to oddaæ do mechanika, ni¿ robiæ samemu.
W silnikach V8 i V12 s± dwie miski, ma³a i du¿a. Zazwyczaj poci siê ma³a i jest du¿o ³atwiej, ¿eby nie powiedzieæ ³atwo, wymienia³em tego lata w M70 :)
-
Zaawansowany U¿ytkownik
u mnie w 728 te¿ sie poci heh, nie wiem jak to sie robi ale jak tak na BARDZO szybko zerkn±³em to zaraz pod misk± jest chyba bela wiec rzeczywiscie trza chyba motor podnie¶æ
-
Zaawansowany U¿ytkownik
No i to jest nie do obej¶cia. Dzieki Panowie za pomoc.
-
Zaawansowany U¿ytkownik
A wiêc tak: usczelka pod miska olejow± wymieniona na metalowo-gumow± + wymiana uszczelki pod filtrem oleju 400z³
-
Zaawansowany U¿ytkownik
Rozumiem, ¿e aby dostaæ siê do pompy oleju w m52 te¿ trzeba zwalaæ miskê?
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
- Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
- Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
- Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
-
Zasady na forum