Wybaczcie lakoniczność, zawsze zapominam o to zapytać :)
Wybaczcie lakoniczność, zawsze zapominam o to zapytać :)
jak dobrze kojarze to tam pływa płyn chłodniczy. Też mnie to ciekawiło jak pakowałem ten silnik do e34, tam jest czujnik taki jak w chłodnicy, przekazuje temperature gdzieś nie wiem gdzie.
płyn chłodniczy w dolocie do silnika?????????????????????
tu chodzi o emisje spalin... podczas gdy silnik zimny jest pompa ukryta pod zderzakiem dmucha powietrze do kolektora wydechowego co sprzyja dopalaniu sie nadmiaru benzyny w zimnym katalizatorze... ta pompa chodzi przez min do dwóch do puki nie rozgrzeją się sondy... ten gumowy króciec to pobór powietrza tejże pompy.. w skrócie mówi się na ten system odkurzacz :D
Aha :D dlatego u mnie jest zapadniety do środka u mnie te| wezyk jest mega sparcialy i zachowuje się jak plastelina więc pewnie dlatego :D ten "odkurzacz" jest teraz równolegle w temacie poprawy osiagow m60b40 i mam pytanie, czy jeśli ktoś nie ma katalizatorow i mu to do niczego nie potrzebne można na przykład odłączyć ta pompe aby odciążyć alternator?
Ja to calkiem wywalilem ostatnio :P Czy skroci to zywotnosc katalizatorow czy tylko naszej planety?