Pokaż wyniki od 1 do 10 z 124

Wątek: ACTA

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez matraks Zobacz posta
    A co ma zamiennik z licencja produkowany przez legalna firme ze wszystkimi pozwoleniami i oplacajacej wszystkie podatki z zawszonym zlodziejem kopiujacym muzyke i sprzedajacym na jakis stronach typu Megaupload?? Co Ty za bzdury pleciesz? Czekolade tez bedzie mogla produkowac teraz tylko jedna firma? Chleb tez tylko z jednej piekarni bo przeciez z innych to juz beda podrobki? Mylisz pojecia. Pomerdalo Ci sie podrabianie produktow z wolna konkurencja... To juz jakas paranoja nastapila :)
    A co do filtrowania takich frajerskich stron jak Fejsbuk, Nasza klasa czy Tlitter to o co chodzi? Uzytwownicy boja sie, ze nie bede mieli prywatnosci? Przeciez to cale towarzystwo samo daje zdjecia przy swoich wypasionych furach, pieknych domach i wspanialych wakacjach na KAraibach, frajerstwo podaje nazwiska, daty urodzenia, adresy zamieszkania i nr telefonow... Chwala sie gdzie pracuja, z kim pracuja, ile zarabiaja... Informuja wszystkich gdzie chodza do kina, kiedy ostatnio byli odwiedzic bacie na Mazurach i kiedy ich dzidzius ostatnio robil kupke... A teraz chca prywatnosci?? we lbach sie juz poprzestawialo tym krzykacza od tego netu ;) Nie mam konta na zadny z tym portali wiec nie mam problemu.
    Jest dużo prawdy z którą się zgadzam ale niezaprzeczalnie nie było debaty publicznej na ten temat.
    Jeden z najbardziej kontrowersyjnych przepisów tej umowy przewiduje "możliwość wydania przez właściwe organy dostawcy usług internetowych nakazu niezwłocznego ujawnienia posiadaczowi praw autorskich informacji wystarczających do zidentyfikowania abonenta, co do którego istnieje podejrzenie, że jego konto zostało użyte do naruszenia" praw związanych ze znakami towarowymi, praw autorskich i pokrewnych.

Nie wiem czy funkcja "quote" będzie legalna :) jest umowa ACTA są zapisy (w mojej ocenie zbyt ogólnikowe) i wydaje mi się, że brak sprecyzowanych aktów wykonawczych, które precyzują np. terminologię definicji zawartych w porozumieniu rozumiane zbyt ogólnikowo. Dla przykładu ja na forum napisałem "złotą myśl" o układzie chłodzenia na podstawie lat doświadczeń a Ty napiszesz to na innym forum bez mojej zgody to ja na podstawie porozumienia ACTA zarządam Twoich danych abym mógł podać Ciebie do sądu bo zgłoszę ten fakt administratorowi który będzie musiał udostępnić Twoje IP , potem dostawca usług internetowych na podstawie logów użytkowników którzy używali dany IP w danym czasie udostępni mi Twoje dane a ja ruszę z tym do sądu. Ale być może tak nie będzie :) tego nie wiem bo społeczeństwo do momentu incydentów polegających na rozgłoszeniu problemu ACTA zaczęło sie tym interesować.

W mojej ocenie jeżeli tak bardzo zależy krajom UE na osłabieniu pozycji Chin to trzeba podejmować decyzję z jajami nie patrząc na konsekwencje polityczne. Porozumienie w sumie załatwi temat od dupy strony bez nazwisk / stanowisk. Podróbki głownie idą z CHIN i to bardzo denerwowało Japoński rynek elektroniczny ... i tak to się zaczęło. Przy okazji bólu palca obcięli jaja i powiększyli biust.
    Ostatnio edytowane przez olejus ; 28-01-2012 o 07:47
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów