Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: przyciemnianie szyb...

Początkujący Użytkownik
    BMW
    730d
    Witam mogę podać namiary na firmę profesjonalnie przyciemniająca szybki bez wyciągania ich
    wykonanie rewelacyjne za wszystkie szybki folia 3m zapłaciłem 600zl jestem zadowolony i do tego moje tapicerki w drzwiach nie cierpiany

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E-38 740 i

Ciemne szyby

Witam. Najlepszą opcja, choć może nie najtańszą, jest wymiana wszystkich szyb (oprócz przedniej) na oryginalnie przyciemnione. O ile się nie myle to wychodzila taka wersja w E-38 po pierwszym liftingu. Tylko z tylną jest kłopot bo jest wklejana. Ale roleta też daje radę...

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Cytat Zamieszczone przez pajdzanoo
    Witam mogę podać namiary na firmę profesjonalnie przyciemniająca szybki bez wyciągania ich
    wykonanie rewelacyjne za wszystkie szybki folia 3m zapłaciłem 600zl jestem zadowolony i do tego moje tapicerki w drzwiach nie cierpiany
    Precież one nie cierpią .... jak wymieniasz coś w boczku(podświetlenie, zamek ,klamkę) to masakrujesz go ????

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    Plusy i minusy przyciemnia:
    folia - zawsze jak sie nie spodoba tobie czy władzy to można sciągnąć
    piecowe - tez da sie sciagnac - z tym ze sciagniecie obejmuje wyciecie szyb i podobna procedure jak przyciemnianie = koszta
    Aby przyciemnic folia nawet bez wycinania szyby tylnej to i tak trzeba zdemontowac tylna kanape (oparcie), slupki i połkę tylną. Można przyciemnic bez tego ale efekt wlosa pod folia zawita w 100%.
    Na górnym śląsku polecam Auto Projekt Tuning w Tychach (od wczoraj nowe miejsce dzialalnosci - ul. Filaretów 31). Przyciemniaja folią Sun Guard, Armolite. Jedna z pierwszych firm na Górnym Śląsku zajmująca sie przyciemnianiem szyb, tuningiem a ostatnio nawet budowaniem pojazdów na zamówienie, Buggy, Trike, itp. Za niedlugo ich dzialalnosc zostanie pokazana na TVN Turbo w programie Jazda Polska - pierwsza czesc chyba w najblizsza niedziele.

Polecam folię Chromolux (Folia Tec)i wtedy będziecie mieli efekt fotochromu za pomocą folii.

Początkujący Użytkownik
    BMW
    nie długo 740
    Witam ,zawsze mnie to zastanawiało czy przyciemniają szyby piecowo zawsze szyby będą wpadać w srebny kolor chodzi chyba o (fotchrom) czy można piecowo przyciemnić jak folią np. ciemne czarne?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e65 3.0d
    Ja jestem za folią naklejaną standardowo, miałem już w 2 pojazdach,oczywiście w bmw.Wytrzymują spokojnie kilka lat.Bez rys i odklejania się ,zrobione profesjonalnie i jest na lata.Mam zamiar zrobić teraz w swojej również w stary sprawdzony sposób.Teraz pytanie do wizjonerów, stylistów i ludzi ze smakiem ,a mianowicie jakie dać folie tylna szyba, boczne tylne ,boczne przednie ,tu akurat najjaśniejsza w ofercie ,natomiast tył nie wiem do końca.Nie chcę robić smoły i żeby nie było zbytnio nic widać.Powiedzcie ile procentowo zaciemnić ?, żeby nie było przeskoku kolorystycznego.Dodam że auto nie ma żadnego elementu chromowanego ,lakier oczywiście czarny.
    Ostatnio edytowane przez lukasz7 ; 22-12-2010 o 14:02

Zaawansowany Użytkownik Awatar krzysparco
    BMW
    W211 e270cdi było e34 520, e39 525tds, 740 e38
    ja tez mam zamiar przyciemnic szyby ale to ok maja i bede przod tez naj jasniejsza tylne boczne troche ciemniejsza, a tylna nastepny odcien cimnosci:)

Super Moderator Awatar Anatol
    BMW
    e38 735 iA
    Ja polecam wszystkie zrobić jedną gradacją . Aby auto nie wyglądało jak trumnowóz - tył smoła przód delkiatnie.Polecam armolite i sungard-a ;D W profesjonalnym zakładzie doradzą do koloru auta folię ,żeby było ok.Mam już kilka lat w 7 - tylko zrobione na równi z szybą - w większości zakładów zostawiają około 1 mm rantu.Dla policji jest to jakiś wyznacznik przy kontroli ;D Ja żadnych problemów od 4 lat nie miałem.A wcześniej zakładałem w e34 i też problemu nie było ;D
    Polecam stonę www.przyciemnianie.com.pl zadzwonić i dopytać się ;D
    Ostatnio edytowane przez Anatol ; 23-12-2010 o 01:10

Doświadczony Użytkownik Awatar grabol
    BMW
    BMW e10 2002ti, e39, X5 4.8is
    Ja zawsze polecam klientom przy ciemnej tapicerce by boczne szyby robić 36% a tylna (jeśli nikt nie ma rolety) 20%.
    Jest to idealna opcja dla osób ceniących sobie prywatność i jednakowo osłonę przed promieniami slonecznymi w lato!

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    750Li E66
    Cytat Zamieszczone przez grabol Zobacz posta
    Ja zawsze polecam klientom przy ciemnej tapicerce by boczne szyby robić 36% a tylna (jeśli nikt nie ma rolety) 20%.
    Jest to idealna opcja dla osób ceniących sobie prywatność i jednakowo osłonę przed promieniami slonecznymi w lato!
    Jakieś foto poglądowe gdzie można zobaczyć takie zestawienie ;) ?

Uprawnienia umieszczania postów