Witam mogę podać namiary na firmę profesjonalnie przyciemniająca szybki bez wyciągania ich
wykonanie rewelacyjne za wszystkie szybki folia 3m zapłaciłem 600zl jestem zadowolony i do tego moje tapicerki w drzwiach nie cierpiany
Witam mogę podać namiary na firmę profesjonalnie przyciemniająca szybki bez wyciągania ich
wykonanie rewelacyjne za wszystkie szybki folia 3m zapłaciłem 600zl jestem zadowolony i do tego moje tapicerki w drzwiach nie cierpiany
Witam. Najlepszą opcja, choć może nie najtańszą, jest wymiana wszystkich szyb (oprócz przedniej) na oryginalnie przyciemnione. O ile się nie myle to wychodzila taka wersja w E-38 po pierwszym liftingu. Tylko z tylną jest kłopot bo jest wklejana. Ale roleta też daje radę...
Plusy i minusy przyciemnia:
folia - zawsze jak sie nie spodoba tobie czy władzy to można sciągnąć
piecowe - tez da sie sciagnac - z tym ze sciagniecie obejmuje wyciecie szyb i podobna procedure jak przyciemnianie = koszta
Aby przyciemnic folia nawet bez wycinania szyby tylnej to i tak trzeba zdemontowac tylna kanape (oparcie), slupki i połkę tylną. Można przyciemnic bez tego ale efekt wlosa pod folia zawita w 100%.
Na górnym śląsku polecam Auto Projekt Tuning w Tychach (od wczoraj nowe miejsce dzialalnosci - ul. Filaretów 31). Przyciemniaja folią Sun Guard, Armolite. Jedna z pierwszych firm na Górnym Śląsku zajmująca sie przyciemnianiem szyb, tuningiem a ostatnio nawet budowaniem pojazdów na zamówienie, Buggy, Trike, itp. Za niedlugo ich dzialalnosc zostanie pokazana na TVN Turbo w programie Jazda Polska - pierwsza czesc chyba w najblizsza niedziele.
Polecam folię Chromolux (Folia Tec)i wtedy będziecie mieli efekt fotochromu za pomocą folii.
Witam ,zawsze mnie to zastanawiało czy przyciemniają szyby piecowo zawsze szyby będą wpadać w srebny kolor chodzi chyba o (fotchrom) czy można piecowo przyciemnić jak folią np. ciemne czarne?
Ja jestem za folią naklejaną standardowo, miałem już w 2 pojazdach,oczywiście w bmw.Wytrzymują spokojnie kilka lat.Bez rys i odklejania się ,zrobione profesjonalnie i jest na lata.Mam zamiar zrobić teraz w swojej również w stary sprawdzony sposób.Teraz pytanie do wizjonerów, stylistów i ludzi ze smakiem ,a mianowicie jakie dać folie tylna szyba, boczne tylne ,boczne przednie ,tu akurat najjaśniejsza w ofercie ,natomiast tył nie wiem do końca.Nie chcę robić smoły i żeby nie było zbytnio nic widać.Powiedzcie ile procentowo zaciemnić ?, żeby nie było przeskoku kolorystycznego.Dodam że auto nie ma żadnego elementu chromowanego ,lakier oczywiście czarny.
Ostatnio edytowane przez lukasz7 ; 22-12-2010 o 14:02
ja tez mam zamiar przyciemnic szyby ale to ok maja i bede przod tez naj jasniejsza tylne boczne troche ciemniejsza, a tylna nastepny odcien cimnosci:)
Ja polecam wszystkie zrobić jedną gradacją . Aby auto nie wyglądało jak trumnowóz - tył smoła przód delkiatnie.Polecam armolite i sungard-a ;D W profesjonalnym zakładzie doradzą do koloru auta folię ,żeby było ok.Mam już kilka lat w 7 - tylko zrobione na równi z szybą - w większości zakładów zostawiają około 1 mm rantu.Dla policji jest to jakiś wyznacznik przy kontroli ;D Ja żadnych problemów od 4 lat nie miałem.A wcześniej zakładałem w e34 i też problemu nie było ;D
Polecam stonę www.przyciemnianie.com.pl zadzwonić i dopytać się ;D
Ja zawsze polecam klientom przy ciemnej tapicerce by boczne szyby robić 36% a tylna (jeśli nikt nie ma rolety) 20%.
Jest to idealna opcja dla osób ceniących sobie prywatność i jednakowo osłonę przed promieniami slonecznymi w lato!
Zobacz, komentuj moje GreenGermanStyle7er:
http://7er.pl/showthread.php/4519-e38-Moje-kolejne-7er-w-Stajni-!-)/page5?highlight=Grabol