Za chwilę znowu będzie zażarta dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Każdy ma swoje preferencje - sam mam mocno przyciemniane szyby z tyłu + rolety i nie narzekam. Ale widać Rafał lubi oryginały - jego sprawa.
Za chwilę znowu będzie zażarta dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...
Każdy ma swoje preferencje - sam mam mocno przyciemniane szyby z tyłu + rolety i nie narzekam. Ale widać Rafał lubi oryginały - jego sprawa.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
To w takim razie, życzę tylko tak dalej. To, że Cię raz zatrzymali i nie było problemu to miałeś farta i tyle. Ja miałem w dwóch autach przyciemniane, a mianowicie w przypadku Mazdy Xedos zabrali mi dowód i skończyło się dodatkowym przeglądem i nie potrzebnymi kosztami i problemami, a w MB Vito to, aż sobie paznokcie poobdzierałem przy odklejaniu. Dlatego też nie zamierzam przyciemniać szyb bo jak już to chciałbym mieć wszystkie,a jak mam mieć przód jaśniejszy to tak jak pisałem tylko VAN, kombi albo coupe, na pewno nie limuzyna taka jak E38 bo zaczyna się z tego robić tuning............. Co do ograniczenia widoczności, to nic takiego nie pisałem, a że w przypadku szarugi i deszczowych wieczorów staje się cofanie i parkowanie mniej komfortowe to przekonasz się sam, tylko pewnie się do tego nie przyznasz ;)Zamieszczone przez trolu
raf_jez ..
moze i masz racje :)
Tylko ze ja w tym aucie mam juz 2 raz przyciemnione tak samo szyby w tym samym aucie , za pierwszym razem zdarlem bo jeszcze mialem chromy i inna wizje auta :)
wiec moge smialo powiedziec ze na takich przyciemnionych szybach jezdze 2 lata :) ;D
a to znaczy ze w szczecinie i poznaniu sa inne przepisy ?? 8/
brawo dla pana milicjanta ze ci tak powiedzial...
ja sadze ze albo wszystkie albo nic... ale nie chodzi mi tu o takie przyciemnienie zeby nic widac nie bylo..
lekko lustrzanozielone chcialbym miec..
Oryginały oryginałami, nie pisałem swoich wypowiedzi po to, aby atakować tych co mają takie, a nie inne szyby. Po prostu najzwyczajniej odpowiedziałem 7ka jakie ja z tego powodu miałem problemy i jakie mam doświadczenia. Oczywiście są też plusy przyciemnianych szyb jak np mniejsze nagrzewanie się środka, co jest ważne w przypadku skór w środku, większa intymność (sami wiecie po co ;) ), czy też mniejsze zainteresowanie złodziei tym co mamy w środku (mają problem z rozwaleniem takich szyb). W moim przypadku minusy przeważyły wszystkie plusy i tyle. Każdy robi to na co ma ochotę i to co mu się podoba. Na zakończenie dodam, że jakbym miał sobie coś z szybkami zrobić to zrobiłbym to naprawdę delikatnie i na wszystkich szybach (oczywiście oprócz przedniej), żeby pogodzić jedno z drugim. Pozdrawiam zwolenników i przeciwników ;)Zamieszczone przez michal_5000
Nie no jasne ;D :)
W moich postach tez nie chodzilo oczywiscie o bronienie czarnych szyb bo sam tez lubie miec jasne :)
Teraz mam manie wszystkiego na czarno :) Wlacznie z soba chodze czesto na solo zeby nie byc za bladym przy aucie ;D ;D ;D
Mysle ze przed zima szyby wroca jasne i zedre folie .. a na przyszly sezon wroca srebrne felgi :) ;D
A co do gliny , ta informacja od niego byla bardziej pod wzgledem ze np we wroclawiu ma moze jedno auto maszynke do sprawdzania szyb wiec na oko mi glina nie moze nic zrobic :)
A w poznaniu i szczecinie ma chyba co 2 radiowoz ;D :)
Raf jez a w moim przypadku bronie parkowania ze wzgledu ze mam idealne czujniki parkowania ori bmw sie chowaja ;) + dodatkowo mam kolorowa + podczerwien nocna kamere cofania wiec stad ja nie mam najmniejszego problemu z niczym ..
A tak to masz calkowita racje i sie zgadzam ;D :)
A ja mam fabrycznie przyciemniony tył i tak mi pasi... ;D
Dreams from Dreams - 7er...
Krzysiek niewiem czy zwróciłeś uwagę na mój samochód, ja mam przyciemnione wszystkie szyby oprócz oczywiście czołowej folią jasną (50), jaśniejszą niż Anatol, a jak stoją obok siebie to prawie nie widać różnicy ze względu na jasne wnętrze Anatola na to też musisz zwrócić uwagę.
Kiedyś w E-34 miałem zrobione szyby folią 20 i fart chciał że dwa razy mi dowód zabierali no ale coś za coś więc w następnym samochodzie E-32 zrobiłem sobie folią 50 i tak przez E-39 i teraz E-38 narazie mam spokój, ale i tak zrobiłem to jak dla mnie raczej z powodów estetycznych.
W E-38 wyciąga się tylko szyby odsuwane w drzwiach, a trójkąty i tylna są klejone więc robi się je na samochodzie.
Tak poza tym to jak mierzyłem przejrzystość szyb w E-32 to fabryczne już wychodziły poza normę dla szyb przednich. :)
Oznaczenia zaciemnienia folii których używamy:
05 - bardzo ciemna
20 - ciemna
35 - średnia (Anatol)
50 - jasna (AdamBMW)
70 - bardzo jasna
...ja natomiast przyciemnialem piecowo, wyciagajac wszystkie tylnie szyby i jest nie za ciemno ale i nie jasno. Niemierzone narazie. I do tego fotochrom. Jestem mega zadowolony.
Pozdr.
Pozdr.
Greg38
UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!
http://7er.pl
http://bmw.n-sacz.pl
http://bmw-diag.pl
http://obd-can.pl
http://auto-diag.de
A ile Cię to kosztowało...?Zamieszczone przez greg38
Przyciemniałeś wszystkie czy tylko tył...?