Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: przyciemnianie szyb...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW 7系列
    Za chwilę znowu będzie zażarta dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...

Każdy ma swoje preferencje - sam mam mocno przyciemniane szyby z tyłu + rolety i nie narzekam. Ale widać Rafał lubi oryginały - jego sprawa.
    '00 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
    Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F07 530D
    Cytat Zamieszczone przez trolu
    ja mam czarne czarne i nikt sie ich nie czepia :)

Drogowka raz mnie zlapala za predkosc ale to pobilem chyba swoj rekord zyciowy ;D
    I nie wspominali nawet o szybkach nic ani nic .. powiedzial ze jedyny problem z szybami w PL to poznan i moze ewentualnie szczecin :)

Co do ograniczenia widocznosci - smiech
    co do parkowania - smiech

Nie odczuwam najmniejszego problemu :)
    To w takim razie, życzę tylko tak dalej. To, że Cię raz zatrzymali i nie było problemu to miałeś farta i tyle. Ja miałem w dwóch autach przyciemniane, a mianowicie w przypadku Mazdy Xedos zabrali mi dowód i skończyło się dodatkowym przeglądem i nie potrzebnymi kosztami i problemami, a w MB Vito to, aż sobie paznokcie poobdzierałem przy odklejaniu. Dlatego też nie zamierzam przyciemniać szyb bo jak już to chciałbym mieć wszystkie,a jak mam mieć przód jaśniejszy to tak jak pisałem tylko VAN, kombi albo coupe, na pewno nie limuzyna taka jak E38 bo zaczyna się z tego robić tuning............. Co do ograniczenia widoczności, to nic takiego nie pisałem, a że w przypadku szarugi i deszczowych wieczorów staje się cofanie i parkowanie mniej komfortowe to przekonasz się sam, tylko pewnie się do tego nie przyznasz ;)

raf_jez ..

moze i masz racje :)

Tylko ze ja w tym aucie mam juz 2 raz przyciemnione tak samo szyby w tym samym aucie , za pierwszym razem zdarlem bo jeszcze mialem chromy i inna wizje auta :)

wiec moge smialo powiedziec ze na takich przyciemnionych szybach jezdze 2 lata :) ;D

7ka
    Gość
    a to znaczy ze w szczecinie i poznaniu sa inne przepisy ?? 8/

brawo dla pana milicjanta ze ci tak powiedzial...

ja sadze ze albo wszystkie albo nic... ale nie chodzi mi tu o takie przyciemnienie zeby nic widac nie bylo..

lekko lustrzanozielone chcialbym miec..

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    F07 530D
    Cytat Zamieszczone przez michal_5000
    Za chwilę znowu będzie zażarta dyskusja o wyższości świąt Bożego Narodzenia nad Wielkanocą...

Każdy ma swoje preferencje - sam mam mocno przyciemniane szyby z tyłu + rolety i nie narzekam. Ale widać Rafał lubi oryginały - jego sprawa.
    Oryginały oryginałami, nie pisałem swoich wypowiedzi po to, aby atakować tych co mają takie, a nie inne szyby. Po prostu najzwyczajniej odpowiedziałem 7ka jakie ja z tego powodu miałem problemy i jakie mam doświadczenia. Oczywiście są też plusy przyciemnianych szyb jak np mniejsze nagrzewanie się środka, co jest ważne w przypadku skór w środku, większa intymność (sami wiecie po co ;) ), czy też mniejsze zainteresowanie złodziei tym co mamy w środku (mają problem z rozwaleniem takich szyb). W moim przypadku minusy przeważyły wszystkie plusy i tyle. Każdy robi to na co ma ochotę i to co mu się podoba. Na zakończenie dodam, że jakbym miał sobie coś z szybkami zrobić to zrobiłbym to naprawdę delikatnie i na wszystkich szybach (oczywiście oprócz przedniej), żeby pogodzić jedno z drugim. Pozdrawiam zwolenników i przeciwników ;)

Nie no jasne ;D :)

W moich postach tez nie chodzilo oczywiscie o bronienie czarnych szyb bo sam tez lubie miec jasne :)

Teraz mam manie wszystkiego na czarno :) Wlacznie z soba chodze czesto na solo zeby nie byc za bladym przy aucie ;D ;D ;D

Mysle ze przed zima szyby wroca jasne i zedre folie .. a na przyszly sezon wroca srebrne felgi :) ;D

A co do gliny , ta informacja od niego byla bardziej pod wzgledem ze np we wroclawiu ma moze jedno auto maszynke do sprawdzania szyb wiec na oko mi glina nie moze nic zrobic :)

A w poznaniu i szczecinie ma chyba co 2 radiowoz ;D :)

Raf jez a w moim przypadku bronie parkowania ze wzgledu ze mam idealne czujniki parkowania ori bmw sie chowaja ;) + dodatkowo mam kolorowa + podczerwien nocna kamere cofania wiec stad ja nie mam najmniejszego problemu z niczym ..

A tak to masz calkowita racje i sie zgadzam ;D :)

Vip Vip Awatar Pablo_gl
    BMW
    E65 740d, E38 740i
    A ja mam fabrycznie przyciemniony tył i tak mi pasi... ;D
    Dreams from Dreams - 7er...

Vip Vip Awatar AdamBMW
    BMW
    BMW 740i Individual E38 98', BMW 745i E23 85'
    Krzysiek niewiem czy zwróciłeś uwagę na mój samochód, ja mam przyciemnione wszystkie szyby oprócz oczywiście czołowej folią jasną (50), jaśniejszą niż Anatol, a jak stoją obok siebie to prawie nie widać różnicy ze względu na jasne wnętrze Anatola na to też musisz zwrócić uwagę.

Kiedyś w E-34 miałem zrobione szyby folią 20 i fart chciał że dwa razy mi dowód zabierali no ale coś za coś więc w następnym samochodzie E-32 zrobiłem sobie folią 50 i tak przez E-39 i teraz E-38 narazie mam spokój, ale i tak zrobiłem to jak dla mnie raczej z powodów estetycznych.

W E-38 wyciąga się tylko szyby odsuwane w drzwiach, a trójkąty i tylna są klejone więc robi się je na samochodzie.

Tak poza tym to jak mierzyłem przejrzystość szyb w E-32 to fabryczne już wychodziły poza normę dla szyb przednich. :)

Oznaczenia zaciemnienia folii których używamy:
    05 - bardzo ciemna
    20 - ciemna
    35 - średnia (Anatol)
    50 - jasna (AdamBMW)
    70 - bardzo jasna

7er Freak Awatar Greg38
    BMW
    F02 750LxD E65 745i Prins VSI E38 740i Prins VSI
    Blog
    18
    ...ja natomiast przyciemnialem piecowo, wyciagajac wszystkie tylnie szyby i jest nie za ciemno ale i nie jasno. Niemierzone narazie. I do tego fotochrom. Jestem mega zadowolony.

Pozdr.
    Pozdr.

Greg38

UWAGA! Pomagam poprzez forum a nie PW lub GG! Masz pytanie - załóż temat i prześlij link a postaram się odpowiedzieć!

http://7er.pl
    http://bmw.n-sacz.pl
    http://bmw-diag.pl
    http://obd-can.pl
    http://auto-diag.de

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    730 V8 E32 ; E38 2.8 ; X2 X-drive 18d
    Cytat Zamieszczone przez greg38
    ...ja natomiast przyciemnialem piecowo, wyciagajac wszystkie tylnie szyby i jest nie za ciemno ale i nie jasno. Niemierzone narazie. I do tego fotochrom. Jestem mega zadowolony.

Pozdr.
    A ile Cię to kosztowało...?
    Przyciemniałeś wszystkie czy tylko tył...?

Uprawnienia umieszczania postów