Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Które piny za³±czaj± S EDC?

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK

Które piny za³±czaj± S EDC?

Zamierzam dodaæ do mechanizmu wybieraka przycisk w taki sposób aby [S EDC] uaktywnia³o siê przy prze³±czeniu w tryb Sport. Technicznie to bardzo proste i ogranicza siê do dodania jednego prze³±czniczka.

Problem w tym ¿e kostka do przycisku ma a¿ 5 przewodów i nie mam pojêcia które nale¿y zewrzeæ oraz czy maj± byæ zwarte non-stop czy tylko aby jednorazowo za³±czyæ S EDC :D

Je¿eli kto¶ ma dostêp do schematów i umie je odczytaæ poprawnie prosze o pomoc :)

Zdjêcie kostki i kolory kabli:

Vip Vip
    Do³±czy³
    Dec 2009
    BMW
    Nie mam
    Sk±d
    Racibórz(¦l±sk)
    Wg schematów to musisz podaæ plus na przewód czarno-czerwono-zó³ty(¿ó³te to te cêtki)

Pozosta³e przewody to:
    - szaro-czerwony - pod¶wietlenie
    - br±zowo-czarny - masa
    - czarno-szaro-¿ó³ty - kontrolka zwrotna z EDC(informacja o w³±czeniu)
    - zielono-niebieski - plus po zap³onie
    Celem wykszta³cenia nie jest nape³nienie umys³u cz³owieka faktami; zadaniem jest nauczyæ go, jak ma u¿ywaæ umys³u do.. my¶lenia. A czêsto zdarza siê, ¿e cz³owiek lepiej umie my¶leæ, nie bêd±c krêpowany wiedz± przesz³o¶ci.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz co¶, jest pw, mail, gg, w ostateczno¶ci sms

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    Ok wielkie dziêki czyli czerwono-czarno-¿ó³ty do zielono-niebieskiego, teraz pytanie czy na chwilê czy ca³y czas, obstawiam na 90 proc. |e tylko na Chile ale to ju¿ ³atwo sprawdziæ :) dam znaæ jak zadzia³a :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jan 2008
    BMW
    750iL
    Sk±d
    UK
    OK mam ju¿ zrobiony "mechanizm" zwieraj±cy obwód podczas prze³±czania w tryb sport. Chcê mieæ jednak pewno¶æ ¿e jak dam tam gdzie¶ plus po zap³onie (kolor zielony) i dojdzie do jakiej¶ awarii to ¿e nie zrobi mi zwarcia w instalacji i nie uszkodzi czego¶.

Postanowi³em wiêc daæ na kabelek od EDC i od plusa po zaplonie bezpieczniki - jaki nomina³ powinienem wybraæ? Mo¿e po prostu jak najni¿szy? Nie mam miernika pod rêk± ¿eby sprawdziæ jaki tam pr±d idzie.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •