Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: [e32]735iA problem z³o¿ony skrzynia biegów czy osprzêt silnika?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e32 735i
    Sk±d
    £ód¼

[e32]735iA problem z³o¿ony skrzynia biegów czy osprzêt silnika?

Witam! Szanowne grono:)

od tygodnia latam swoim e32 na razie wszystko jest seryjne po za sekwencyjn± inst.gaz oraz g³owic± B30 (obrobione zosta³y kana³y dolotowe tak by by³o p³ynne przej¶cie z kolektora B35 do g³owicy B30 oraz jest 3plan g³owicy z uszczelk± nominaln±) ta modyfikacja spowodowa³a,¿e dó³ jest i tak nieco lepszy jak wtedy gdy gdy mia³em wa³ek o ok. 1,5mm ni¿szy:D natomiast przy przechodzeniu przez okolice 4tys obr. uczucie jest takie jakby zaczyna³a t³oczyæ turbina lub silnik mia³ zmienne fazy rozrz±du momentalnie dostaje kopa dobija do czerwonego pola i wbija siê nastêpny bieg...dos³ownie furia:D

ale czasami jest tak,¿e odpalam rano i nie idzie tak jak powinien lub np. od rana lata jak szalony po 3ch godzinach jest inaczej póki co wystêpowanie tego zjawiska jest czysto przypadkowe przy czym d³uga jazda ma wp³yw im minus na zachowanie siê auta .

a teraz co to znaczy,¿e jest inaczej
    wciskam peda³ przy¶pieszenia mocno i reakcja na gaz jest ospa³a silnik wolno siê wkrêca czasem ma trudno¶æ z z przekroczeniem 5tys obr. gdyby ca³y czas tak muli³ to pewnie by mnie to mocno nie zastanawia³o ale autem wo¿ê swoj± córkê i nie chcia³bym by w krytycznym momencie tak siê sta³o...

przez jaki¶ czas my¶la³em,¿e to automat, poniewa¿ gdy wla³em 3litry nowego oleju to auto jakby sta³o siê czulsze na gaz (w planach mam by wymieniæ ca³y olej na nowy ale nie wiem czy gdzie¶ w £odzi to robi± i czy zrobi± mi to tak jakbym sobie tego ¿yczy³ jako mechanik sam bym to zrobi³ najchetniej ale nie mam sprzetu:( ), do tego je¶li takie pogorszenie nastêpuje gdy ju¿ wszystko siê dogrzeje mo¿e to ¶wiadczyæ,¿e albo olej albo mechanika skrzyni na ciep³o nie wyrabia

ale nasune³o mi siê,¿e byæ mo¿e ma to jaki¶ zwi±zek z EML (zaraz po z³o¿eniu wszystkiego zapali³a mi siê kontrolka EML i towarzyszy³ mi taki objaw zamulenia) lub te¿ czy np. wp³yw ma na to przep³ywka?

w sierpniu mam zamiar zabraæ rodzinkê do chorwacji swoj± buni± i fajnie jakby uda³o mi siê doj¶æ do tego co to jest i jak to wyeliminowaæ?

proszê o jakie¶ pomys³y a ja bêdê siê stara³ dostarczaæ nowe dane

Vip Vip Awatar avecezarave
    Do³±czy³
    Feb 2010
    BMW
    E32 740iL `93
    Sk±d
    Miñsk Mazowiecki
    Blog
    27
    Ja w mojej poprzedniej 735 mia³em EML i jak siê zapali³o to ustrojstwo na zegarach to auto ³apa³o mu³a. Tyle wiem na pewno.
    [IMG]http://img408.imageshack.us/img408/1048/dsc0188v.jpg[/IMG 7er

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Aug 2011
    BMW
    e32 735i
    Sk±d
    £ód¼
    no tak ale czasem tak jest a ju¿ mi siê nie ¶wieci eml a nad ³apie zamu³y ....choæ ju¿ teraz sporadycznie....odtyka siê

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •