Cytat Zamieszczone przez przemol Zobacz posta
DCBL Dragu
A co to jest? Ja znam dB Drag, dB Race itp, ale DCBL nie znam ;)

13stki nie mają sensu - śmiem twierdzić, że " pospolity zjadacz chleba" nie usłyszy różnicy między standardowymi głośnikami NOKIA a głośnikami inne firmy.
Kilku takich "pospolitych zjadaczy chleba" ze śląska szukało subwoofera u szajboosa, gdzie w drzwiach grały 13cm głośniki napędzane 35W RMS. Masażu nerek czy nawet nogawek nie ma, ale chyba mówimy o jakościowym graniu, więc moce rzędu 500W i więcej nie są nikomu potrzebne

- do tego stacja multimedialna 2DIN Pioneer - mówcie co chcecie ale mnie nie przekonuje BMWowskie rozwiązanie.
Jedno i drugie ma swoje zalety i wady. Stacja multimedialna często daje większe możliwości. Choćby dlatego, że można kupić jedną z wyższych modeli Alpine, spiąć to z procesorem(np. PXA-H700) i mieć aktywne zwrotnice(3drogi + sub) plus korekcja czasowa na każdym kanale. Co pozwala na duże możliwości w konfiguracji sceny, ale tracimy board computer(stacja z wysuwanym monitorem w e38 uważam za nieporozumienie), nie do każdego radia da się dostać adapter żeby zachować sterowanie z kierownicy. Kolejny argument to ten, że mając dużą nawigację mamy to seryjnie nic nie kombinowane itd. a wyprowadzić RCA z tunera radiowego to naprawdę nieduży problem.

Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
Moznaby za to faktycznie wstawic jakies 16ki np z forda czy fordowskiej mazdy bo tam sa niezle fabryczne ale nie widzialem dotad ladnych maskownic ktorymi moznaby zastapic oryginalne. Ten temat nie jest dla osob mogacych sobie sprawic sprzet za pare tys. Zl bo wiadomo że wtedy bedzie lepiej.
Powtórzę się. Podstawa to montaż. Nawet seryjne nokie zagrają lepiej jak drzwi porządnie się wygłuszy, seryjne puszki zastąpi dystansami z MDF, a odcinek od głośnika o boczka uszczelni się. Myślę, że po takim zabiegu niejeden mógłby się zdziwić.