Cytat Zamieszczone przez wiekszy Zobacz posta
np GDN 16 cm tonsil podawał np 40 wat a stx 80w tylko ciekawe skąd taka moc
Z różnych norm pomiaru. STX podaje moc RMS, Tonsil podawał znamionową. Różnica taka, że tonsil robił test 100h szumem(w odgrodzie bądź skrzyni zamkniętej), a stx mierzy wg tych samych norm wg których mierzą wspomniane przeze mnie firmy

Cytat Zamieszczone przez Michal750 Zobacz posta
Polećcie mi tylko konkretny model
Póki co STX nie zrobił wooferów do samochodu. Można spróbować z seria SK(jest tańsza od AWX, a też niezła). Nie wiem tylko czy są modele 4ohm.
W przypadku Tonsilu ciekawym zestawem samochodowym była seria Speed(1300 i 1700), głównie woofer z tego zestawu się wyróżniał

Nie mam nic wspólnego z STX'em. Po prostu nie lubię jak ubóstwia się jedną firmę, a drugą miesza z błotem. Jak chcecie coś rozważać to porównujcie konkretne modele

Cytat Zamieszczone przez wiekszy Zobacz posta
Gumowe zawieszenie stosują ze względu na wytrzymałość co w car audio akurat zdaje egzamin ze względu na zmiany temperatury bo głośnik na piance wytrzyma max 10 lat ale dużo lepiej brzmi, np dobrej jakości woofery mają zawieszenie na piance. Seria awx to już model na membranie z włókna węglowego co dośc fajnie przenosi dzwięk i guma jest miękka dość podobna do pianki,
Może zrobimy "ślepy" test. Weźmiemy 2 te same głośniki, w jednym zostawimy piankę, w drugim zmienimy górne zawieszenie na gumę. A później nie wiedząc czego słuchasz stwierdzisz co brzmi lepiej. Moim zdaniem nie zauważysz różnicy ;)
Pianka jest przede wszystkim tańsza i to jeden z argumentów jej stosowania. Stosuje się ją także w samochodzie, tylko odpowiednio impregnuje.