Poka¿ wyniki od 1 do 4 z 4

W±tek: Nierówna praca na zimnym silniku BMW 750iA

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    750 iA
    Sk±d
    Kalisz

Nierówna praca na zimnym silniku BMW 750iA

Witam serdecznie.

Mój problem polega na tym, ¿e po odpaleniu auta silnik zaczyna nierówno pracowaæ tzn czuæ ¿e nie pali kilka cylindrów. Samochód jest po wymianie ¶wiec , przewodów , kopu³ek oraz palców. Posiada instalacje gazow± BRC.
    Gdy auto z³apie swoj± temperaturê i chc±c prze³±czyæ na LPG jedna strona w ogolê nie chce siê prze¿uciæ ( jest to strona lewa ). Po zgaszeniu silnika i uruchomieniu go jeszcze raz wszystko jest ok i silnik pracuje jak w szwajcarskim zegarku oraz LPG chodzi idealnie. Wiem doskonale ¿e diagnostyka komputerowa rozwi±¿e sprawê ale mo¿e jest to jaka¶ pierdo³a z która kto¶ ju¿ wcze¶niej siê spotka³ i nie wymaga pod³±czenia auta pod komputer.

Z góry dziêkuje i pozdrawiam
    Marcin
    Dla Was to tylko samochody, a dla mnie to sens ¿ycia...

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar tgracing
    Do³±czy³
    May 2008
    BMW
    BMW E38 750iL '00 Cosmosswarz Shadowline, F11 535d xDrive '16, Ex. Mini R53 Cooper S '02 & E34 525i
    Sk±d
    Szczecin, aktualnie: DE, Bodensee
    Podejrzewam, ¿e nieszczelne s± kolektory dolotowe. Mam bardzo podobny problem ale nie mam u siebie gazu. Na zimnym silniku napsikaj starterem lub innym podobnym ustrojstwem w okolice kolektorów (miêdzy ¿eberka na wysoko¶ci wtryskiwaczy) jak obroty siê podwy¿sza lub praca silnika siê na chwilê poprawi to s± do wymiany uszczelniacze. Koszt w ASO ok. 2000z³. :(
    nr 8 i 9 na rysunku:
    http://www.realoem.com/bmw/showparts...15&hg=11&fg=40
    "Nada pode me separar do amor de deus" Ayrton Senna da Silva (1960-1994)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    750 iA
    Sk±d
    Kalisz
    dziwi mnie jedna rzecz...po odpaleniu na zimnym silniku ca³y czas nie równo pracuje nawet do uzyskania odpowiedniej temperatury czyli oko³o 90 stopni. A jak wy³±czê i ponownie w³±czê silnik jest wszystko ok...to mnie dziwi....

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2010
    BMW
    750 iA
    Sk±d
    Kalisz
    odnawiam w±tek...po podpiêciu pod komputer wyskoczy³y takie oto numery b³êdów 1,35,144,254,20. Nie znam siê na tym je¶li kto¶ by móg³ mi pomóc by³bym bardzo wdziêczny.

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •