Poka¿ wyniki od 1 do 3 z 3

W±tek: Spryskiwacze reflektorów

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz

Post Spryskiwacze reflektorów

Witam, w mojej BMW od jakiego¶ czasu mia³em problem ze spryskiwaczami reflektorów. Wiem ¿e fabrycznie uk³ad ten dzia³a po (chyba ) co pi±tym naci¶cnieciu przycisku S na manetce. Ja jednak uk³ad ten przerobi³em jaki¶ czas temu i pod³±czy³em pompkê reflektorów do pompki intensywnego mycia. W ten sposób uzyska³em mycie reflektorów za ka¿dym naci¶niêciem przycisku S. Problemem u mnie natomiast jest to ¿e zazwyczaj w³ancza siê tylko jeden spryskiwacz lampy natomiast drugi pozostaje suchy. Uk³ad przedmuchiwa³em kompresorem. Podpina³em cinienie do przewodu zasilaj±cego spryski, wtedy ³adnie "pryskaj±" oba. Pomysla³em ¿e pomka nie jest w stanie wytworzyæ w³a¶ciwego ci¶nienia- (kiedy¶ j± ju¿ reanimowa³em bo by³a przytarta) wymieni³em na now± i tu dopiero by³ zonk poniewa¿ spryski wogóle siê nie otworzy³y ;) Czy dobrze myslê i winnego szukam w pompce? czy macie jak±¶ sprawdzona firmê/ producenta pompki która jest pewna i nie zabija swoja cen± jak orgina³? dodam jeszcze ¿e nawet jak podepnê na krótko napiecie do pompki to moze ona pracowaæ i 30sekund a spryski i tak sie nie otworz± :)

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2013
    BMW
    E38 750i 1997 rok
    Sk±d
    Opolskie
    Tam s± takie jakby zaworki zaraz przy samych dyszach spryskiwaczy.Cos tam sie w nich uszkadza i dlatego nie pryska.Zobacz na to.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2012
    BMW
    e38 750i
    Sk±d
    olkusz
    tak wiem o tym. Moim zdaniem problem jest po stronie pompki ( za niskie ci¶nienie) Te membranki o których piszesz s± sprawne, przynajmniej tak wydedukowa³em :)

Podobne w±tki

1. Spryskiwacze reflektorów
    Przez adrianfuterski w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 18
    Ostatni post / autor: 08-09-2016, 09:55
  2. [karoseria] Spryskiwacze reflektorów
    Przez mortek w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 12-11-2015, 18:02
  3. spryskiwacze reflektorów
    Przez korszakkk w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 1