Witam, w mojej BMW od jakiego¶ czasu mia³em problem ze spryskiwaczami reflektorów. Wiem ¿e fabrycznie uk³ad ten dzia³a po (chyba ) co pi±tym naci¶cnieciu przycisku S na manetce. Ja jednak uk³ad ten przerobi³em jaki¶ czas temu i pod³±czy³em pompkê reflektorów do pompki intensywnego mycia. W ten sposób uzyska³em mycie reflektorów za ka¿dym naci¶niêciem przycisku S. Problemem u mnie natomiast jest to ¿e zazwyczaj w³ancza siê tylko jeden spryskiwacz lampy natomiast drugi pozostaje suchy. Uk³ad przedmuchiwa³em kompresorem. Podpina³em cinienie do przewodu zasilaj±cego spryski, wtedy ³adnie "pryskaj±" oba. Pomysla³em ¿e pomka nie jest w stanie wytworzyæ w³a¶ciwego ci¶nienia- (kiedy¶ j± ju¿ reanimowa³em bo by³a przytarta) wymieni³em na now± i tu dopiero by³ zonk poniewa¿ spryski wogóle siê nie otworzy³y ;) Czy dobrze myslê i winnego szukam w pompce? czy macie jak±¶ sprawdzona firmê/ producenta pompki która jest pewna i nie zabija swoja cen± jak orgina³? dodam jeszcze ¿e nawet jak podepnê na krótko napiecie do pompki to moze ona pracowaæ i 30sekund a spryski i tak sie nie otworz± :)

Odpowiedz z cytatem