uszczelniacze zaworow i rura chlodzaca to standart w N62 dlatego jak bierze olej warto sprawdzic na poczatku uszczelniacze.
uszczelniacze zaworow i rura chlodzaca to standart w N62 dlatego jak bierze olej warto sprawdzic na poczatku uszczelniacze.
...Pełny Serwis AUTOKLIMATYZACJI....
Koszt wymiany lozyska i plastikowej stopki go trzymajacej w alternatorze to w PL koszt ponizej 200 PLN, mozna to zrobic spokojnie samemu.
Przerabialem to rok temu u siebie i alternator chodzi do dzis jak nowy (naprawiany na ori podzespolach).
Alternatory chlodzone ciecza siadaja w e65 / N62 mniej wiecej ok. 200 tys. km. i sa to zawsze takie same objawy.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Ten stary wezmę sobie,zregeneruję i sprzedam (może).Tutaj niestety regeneracja kosztuje ok 6-7 000 sek a nowy 8 800 sek,więc regeneracja nie ma większego sensu,sprowadzenie części i robienie samemu trwa dość długo i nie ma gwarancji sukcesu a w warsztacie mam pół roku na robotę i 18 miesięcy na alternator,więc wolę nie paprać bez wiedzy i umiejętności.
Teraz jak wiem o takiej opcji to może się pokuszę o zrobienie i zobaczymy co wyjdzie,bo nie mam stresu i jak coś nie wyjdzie będzie mniejszy żal.
Dzięki za poradę i pozdrawiam.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)
A jestes pewny ze warsztat nie zabierze ci starego alternatora ?
W ASO w DE zawsze przy kupnie nowego trzeba oddac stary.
Pozdrawiam, Sebek
Masz pytanie lub problem odnośnie funkcjonowania forum, współpracy ...
Proszę o kontakt ze mną .!
Nie,nie jestem pewien,bo nie myślałem nawet o regeneracji ale nie zaszkodzi zapytać.
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać" (Cyceron)
Witam! Panowie jak w temacie mam 7-er 728 M52 od kilku dni martwi mnie dziwny stuk w silniku,ale dopiero jak się rozgrzeje silnik...na początku stawiałem na popychacz pod wałkiem i w razie wymiany trzeba demontować wałek,tylko stuki czasami cichną i czasami są mniej słyszalne. Zastanawiam się czy to nie będzie wina łańcucha rozrządu,a dokładnie ślizgu lub napinacza...czy ktoś miał taki problem,podpowiedż mile widziana...nie chcę jeździć tym autem bo boje się,że mogą powstać komplikacje lub co gorsza padnie motor...pomóżcie panowie..pozdrawiam.