-
Vip
Vip
kolektor ssący!!
Witam i proszę o wskazówki
ponieważ moja e38 nie będzie użytkowana przez jakieś 2tyg.to mam czas na małe co nie co;)!!a mianowicie:będę wymieniał odme,to też chciałbym wyczyścić kolektor ssący,zaznaczam że nigdy nie rozkręcałem kolektora i nawet nie wiem jak on wygląda po wyjeciu:Dale trochę czytając na ten temat,zabieg wydaje się dosyć prosty(tak mi sie wydaje)Na co muszę zwrócić uwagę,żeby nie uszkodzić czegoś i nie ponosić dodatkowych kosztów??Chodzi mi o jakies sprężynki,czujniki,zaczepy itp.Odnośnie uszczelek,to są tylko te na rysunku zaznaczone nr.15 http://www.realoem.com/bmw/showparts...11&fg=40&hl=46 4 sztuki,czy są jakieś jeszcze??Osobiscie myślę że jak biorę się za coś takiego,to warto wymienić też uszczelkę nr.14 w linku w/w.bo patrząc na schemat to i tak muszę odkręcić całą przepustnice,żeby dokładnie wyczyścić ten kolektor.Pytanie jeszcze,czy brać się sam za coś takiego,czy może odstawić fachowcowi:D Jeżeli posiada ktoś zdjęcia,lub jakis link z takiego zabiegu,to będę wdzięczny za pomoc!!Proszę o pomoc i z góry dziękuje za zainteresowanie sie tematem
Uprawnienia umieszczania postów