https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Do tego ten goral musial miec udokumentowany pobyt w USA minimul przez rok i samochod, ktory chce sprowadzic musial byc zerejestrowany i ubezpieczony przez conajmniej 6 miesiecy. Ty miales szczescie do takiego samochodu :) Ale handlarze o mieniu pzresiedlenczym to sobie moga pomarzyc ;)
i znów potwierdzam - gość tam siedział z 20 lat,miał firme i żył normalnie a jak wrócił do PL auto ściągnoł przetrzymał rok i wystawił na sprzeaż a ja je cap i mam hahah
natomiast z aukcjami trzeba uważać i wiedzieć co jak i gdzie bo to jest odległość i spora kasa i nikt nam nie popuści jak cos zawalimy, dlatego na właśna reke nowicjuszom nie polecam takich zabaw bo można się naciąć
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Przepraszam,ze post pod postem ale inaczej sie nie da... Edycja mi szwankuje...
Teraz do sedna. Pokaze ile wyszloby sprowadzenie tego Audi na mienie przesiedlencze.
Cena to $15,5tys za rok producji 2005. Cena ta jest juz o ok $7tys nizsza niz wartosc tego A8 na rynku.
Do tego doliczasz 7% podatku stanowego przy rejestracji. Czyli ok $1,100. Ubezpieczenie na minimum 6 miesiecy to koszt ok $800-$1000. Koszt w USA rosnie juz do $17,500 i to zanim auto opuscilo Stany. Teraz transport w zaleznosci skad to Audi plynie. $1,500 z Chicago, a z np. z Los Angeles to juz ok. $2,500! Liczmy, ze mieszkamy w Chicago tak jak ja ;) Wiec w momencie jak Audi opusci teren USA to juz cie kosztuje $19,000. Gdy doplynie do Polski pozostaje ci juz tylko ok 2tys. zl wydatkow drobnych takich jak rozladunek i koszty rejestracji i dowiezienia samochodu z Gdyni do domu. Czyli sprowadzaja to OKAZYJNIE kupione Audi na mienie przesiedlencze to i tak bedzie ono kosztowac ok 70tys zl.!