Myślę że jak ma się licencje na wgląd i na licytację na aukcjach to można takie ceny mieć ...
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
auta z kumplem sami wybieramy-sami licytujemy.Jest możliwość odesłania auta jesli nie bedzie zgodny z opisem.
Kolejny magik... Nikt na aukcji ci nie sprzeda samochodu wartego $15tys za $7-8tys :) Nawet z licytacji bankowych. Mam znajomego z licencja dilera, ktory moze brac udzial we wszystkich aukcjach w USA. Powiedz mi jakim cudem wy macie taka licencje?? Nikt z zewnatrz nie moze zalicytowac. Jedynie co to mozesz sobie policytowac na Ebay'u... Ale tam ceny sa rynkowe. Czlowieku o jakim odeslaniu auta ty mowisz?? kupujesz As-Is i tyle! Jednym slowem "widzialy galy co braly". Bajki i jeszce raz bajki...
Matraks fajnie,że masz znajomego.ale ja w żadnym wypadku nie mam zamiaru wyprowadzać Ciebie z błędu.Ty przecież wiesz lepiej.
http://www.copart.com/c2/copart_home_page.html
Wykup sobie dostęp,popatrz,przeczekaj może coś trafisz i pomyśl.
No fajnie, ze znasz Copart. A teraz kup dla mnie takie Audi za $7-8tys i dam ci od reki $3tys. zarobic... Nawet nie bedziesz musial wysylac samochodu do Polski ;) Mowie powaznie! Kup dla mnie takie Audi za taka kase.
Pierwsza z brzegu z 2005r mimo, ze jest napisane 2006r. http://www.copart.com/c2/homeSearch....SEARCH_RESULTS Bo jak wiadomo roczniki z USA podawane sa "do przodu"... Ktos daje $15,5tys co nie oznacza, ze za tyle bedzie sprzedana. Ale zalozmy ze sie uda. Zalozmy rozniez, ze celnik w Polsce uwierzy w bajeczke, ze kupiles to auto za $15,5tys. Jak nie uwierzy to bedziesz mial pecha i wszystkie oplaty naliczy ci od rzeczywistej wartosci Audi A8 2006r. wedlug KBB, ktora wynosi $22tys. My skupmy sie na szczesliwym biegu zdazen i policzymy wg $15,5tys. Do tego doliczasz transport $1,5tys. Cena wynosi juz $17tys. Teraz naliczasz 10% cla 0,1 x $17,000 + $17,000 = $18,700. kolejna jest akcyza 18,6% na samochody powyzej 2,0l. 0,186 x $18,700 = $3,500. Lacznie juz masz $18,700 + $3,500 = $22,200. No i na sam koniec VAT 23%. 0,23 x $22,200 = $5,100. Daje to sume koncowa $22,200 + 5,100 = $27,100 Do tego jeszcze dochodzi drobnica taka jak koszt rozladunku i oplaty dla agancji celnej, ok 2tys. zl. $27,100 x 3,5zl = 95,000zl + 2tys. zl. Lacznie cena dochodzi do 100tys. zl. Teraz wejdz sobie na allegro i popatrz ile kosztuja Audi A8 z 2005r z silnikem 4,2l. Pierwszy przyklad z brzegu cena 68tys. zl... http://moto.allegro.pl/audi-a8-4-2-s...032352809.html
Tak na sam koniec to wspomne, ze sprzedalem moja 740iL 2 miesiace temu za dokladnie $10,250. Produkcja 07.2000r. przebieg 132,000mil, bez wypadku.
Nikt w USA nie jest filantropem i nie sprzedaje bezwypadkowy samochod w dobrym stanie za bezcen...
Nie masz pojecia jak ro wszytsko tutaj wyglada. Kity wciskasz, ze siedzisz z kolega przed komputerem i klikasz w klawiature i samochod ci sam przyplywa. A do tego jeeszcze jak ci sie nie spodoba stan to odsylasz samochod na ich koszt spowrotem do USA!
Napisalem czarno na bialym jak to wyglada i jakie sa ceny. Nawet jak uda ci sie kupic samochod o 20-30% taniej niz wartosc rynkowa to i tak jest to nieoplacalne. Przyklad tego Audi powyzej mowi za wszystko.
Ciekawe czy zaraz napiszesz, ze masz znajomosci na celnym i ci kolega liczy oplaty od $1,000 ;). To juz bedzie nnie bajka tylko basn...
Wiecej juzna ten temat nie bede nic pisal bo przechodzilem to samo kiedys na BMW-Sport.
Jedynie tak jak pisal ADASIO wyjsciem jest mienie przesiedlencze ale to juz inna gadka... Sprowadzajac na mienie jest dosc sporo zastrzezen m.in. nie wolno osobie dprowadzajacej sprzedac samochodu sprowadzonego przynajmniej prze 12 miesiecy. Jak sprzeda wczesniej placi wszystkie oplaty...
Ostatnio edytowane przez matraks ; 11-01-2012 o 21:11
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Do tego ten goral musial miec udokumentowany pobyt w USA minimul przez rok i samochod, ktory chce sprowadzic musial byc zerejestrowany i ubezpieczony przez conajmniej 6 miesiecy. Ty miales szczescie do takiego samochodu :) Ale handlarze o mieniu pzresiedlenczym to sobie moga pomarzyc ;)
i znów potwierdzam - gość tam siedział z 20 lat,miał firme i żył normalnie a jak wrócił do PL auto ściągnoł przetrzymał rok i wystawił na sprzeaż a ja je cap i mam hahah
natomiast z aukcjami trzeba uważać i wiedzieć co jak i gdzie bo to jest odległość i spora kasa i nikt nam nie popuści jak cos zawalimy, dlatego na właśna reke nowicjuszom nie polecam takich zabaw bo można się naciąć
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Przepraszam,ze post pod postem ale inaczej sie nie da... Edycja mi szwankuje...
Teraz do sedna. Pokaze ile wyszloby sprowadzenie tego Audi na mienie przesiedlencze.
Cena to $15,5tys za rok producji 2005. Cena ta jest juz o ok $7tys nizsza niz wartosc tego A8 na rynku.
Do tego doliczasz 7% podatku stanowego przy rejestracji. Czyli ok $1,100. Ubezpieczenie na minimum 6 miesiecy to koszt ok $800-$1000. Koszt w USA rosnie juz do $17,500 i to zanim auto opuscilo Stany. Teraz transport w zaleznosci skad to Audi plynie. $1,500 z Chicago, a z np. z Los Angeles to juz ok. $2,500! Liczmy, ze mieszkamy w Chicago tak jak ja ;) Wiec w momencie jak Audi opusci teren USA to juz cie kosztuje $19,000. Gdy doplynie do Polski pozostaje ci juz tylko ok 2tys. zl wydatkow drobnych takich jak rozladunek i koszty rejestracji i dowiezienia samochodu z Gdyni do domu. Czyli sprowadzaja to OKAZYJNIE kupione Audi na mienie przesiedlencze to i tak bedzie ono kosztowac ok 70tys zl.!