Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 127

Wątek: Ile jechaliście swoimi siódemami ? ;)

Zaawansowany Użytkownik Awatar chytrusek
    BMW
    e38 740 M62B44
    Proponuję udać się do K-stawu i sprawdzić na ulicy Mostowej przy szkole nr 5, jaki stoi znak, dopiero się wypowiadać.
    A Ty technics chyba raczej wolisz być pieszym, niż kierowcą (wynika to z Twoich wypowiedzi)
    Ponadto czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie poparłem przekraczania dozwolonej prędkości. Chciałbym tylko, żeby piesi także stosowali się do zasad. Widziałem już kilka wypadków z udziałem pieszych. Kilka z nich na tyle blisko, żeby stwierdzić winę pieszego wchodzącego na przejście i piszącego sms na przykład.
    Nie wierzę, że Ty nigdy nie spotkałeś się z takim zachowaniem. Jeśli nie, to albo niewiele jeździsz, albo niewiele widzisz ...
    Ponadto, nigdy chyba nie jechałeś załadowanym busem. Z 30-tu też nie staje w miejscu, nawet na suchym asfalcie, a napisałem, że był świeżutki śnieg. Tam nawet Twoje BMW nie stanęłoby w miejscu, o ile zdążyłbyś nacisnąć w ogóle hamulec
    Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 18-01-2013 o 17:57

Doświadczony Użytkownik Awatar technics
    BMW
    octavia 1.9tdi ex e65 745 2002 rok ex e38 735
    chytrusek posluchaj mam 30 lat prawojazdy od 9 z czego 8 przejezdzilem w szwecji , wiez mi najwiekszy stres jaki mam jadac do polski to to jak ja tam bede jezdzil . Chamstwo , cwaniactwo , glupota , bezmyslnosc . Ogolnie masakra , 3 lata temu bylem w polsce o malo nie stracilem zycia jadac przepisowo . Jade sobie normalnie 90 na godzine na przepisowych 90 a mnie jak szarancza z kazdej strony wyprzedzaja na 2 giego no 3 ciego dlugimi mnie oslepiaja . I to zeby jakies dobre auta a to ledwo co jadace padliny . Dlatego mnie nosi jak ktos pisze ze jezdzi 200 na godzine po miescie . Jezdzac po Polsce myslicie ze tak powinno sie jezdzic , ale tak nie jest wystarczy jechac do niemiec czy gdziekolwiek poza polske w strone zachodu tam ludzie jezdza inaczej .

A co do czy wole jezdzic czy chodzic to oczywiscie chodzic ... Wpierw czlowiek chodzi a pozniej dopiero jezdzil .

Zaawansowany Użytkownik Awatar e32mały
    BMW
    E32&E36
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    Proponuję udać się do K-stawu i sprawdzić na ulicy Mostowej przy szkole nr 5, jaki stoi znak, dopiero się wypowiadać.
    A Ty technics chyba raczej wolisz być pieszym, niż kierowcą (wynika to z Twoich wypowiedzi)
    Ponadto czytaj ze zrozumieniem. Nigdzie nie poparłem przekraczania dozwolonej prędkości. Chciałbym tylko, żeby piesi także stosowali się do zasad. Widziałem już kilka wypadków z udziałem pieszych. Kilka z nich na tyle blisko, żeby stwierdzić winę pieszego wchodzącego na przejście i piszącego sms na przykład.
    Nie wierzę, że Ty nigdy nie spotkałeś się z takim zachowaniem. Jeśli nie, to albo niewiele jeździsz, albo niewiele widzisz ...
    Ponadto, nigdy chyba nie jechałeś załadowanym busem. Z 30-tu też nie staje w miejscu, nawet na suchym asfalcie, a napisałem, że był świeżutki śnieg. Tam nawet Twoje BMW nie stanęłoby w miejscu, o ile zdążyłbyś nacisnąć w ogóle hamulec
    Pamietaj o czym pisaliśmy :) bez stresu i nerwów :) Pozdrawiam Mateusz :)

BMW
    e38 740 M62B44
    Skąd Ci Mateusz przyszło do głowy, że się denerwuję :-)
    Ja nie napiszę ile mam lat ;-) Prawo jazdy od 1986 i kilka milionów km na blacie, z czego ok. 2 mln. busami.
    Oczywiście popieram to, co piszesz technics na temat "szarańczy" w "padlinach", ale piesi nie są bez winy i powinno się ich przygotowywać do przeżycia już w przedszkolu, jak to miało miejsce kiedyś, zamiast wtłaczać bzdury do głowy.
    A hamowanie, to czysta fizyka, żaden samochód nie zatrzyma się w miejscu na śliskiej jezdni, a droga hamowania jest przedłużona o czas reakcji kierowcy.
    Ale faktycznie, odbiegliśmy od tematu, mieliśmy się chwalić osiągami. Nie wiem, skąd taka nerwowa atmosfera się wzięła...

Zaawansowany Użytkownik Awatar martinez538
    BMW
    330xd e91/ ex740iA e38 2000r/525i e34 1990r
    ja 7er do odcinki czyli 250km/h na a1 o 5 rano w lecie, 525i e34 240km/h na a4 kraków, i na s1 w stronę wawy 295km/h e34 m5 ale nie wiem jaki był błąd licznika, tylko mnie nie gańcie za to bo robiłem to na kompletnie pustej drodze, tak się akurat złożyło więc nie ryzykowałem niczyjego życia, poza swoim i owadów:D

Doświadczony Użytkownik Awatar arturo193
    BMW
    W planach E38 750i
    Cytat Zamieszczone przez chytrusek Zobacz posta
    żeby stwierdzić winę pieszego wchodzącego na przejście
    Teraz sam przeczytaj co napisaleś...pieszy na przejściu to pieszy na przejściu i to Ty masz na niego uważać a nie on a na Ciebie...wszystko w temacie.
    Volvo V70 T5 2.3 turbo 250KM 2002,Mercedes CLS 500 2005,Honda CRv 2.0 2007,BMW X5 4.4 2001...

BMW
    e38 740 M62B44
    Ooo masz.., następny... Wtargnięcie, to wtargnięcie. Wg przepisów, pieszy nie ma prawa wejść na jezdnię, jeśli zbliża się auto. I mylisz się. To ON ma się rozejrzeć i stwierdzić, czy może na to przejście wejść. Kierowca ma zachować szczególną ostrożność zbliżając się do oznakowanego przejścia. Nie życzę Ci, żeby Ci się pieszy władował pod koła, tak, jak mi nieraz...

Zaawansowany Użytkownik Awatar Kecaj
    BMW
    E32 730i M60B30 '94, E36 328i Coupe '95, E34 520i Touring '96
    Choćby Ci wyszedł na środek krajówki, bez przejścia itp. a potrącisz go - wina jest Twoja. Niestety.

Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
    3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
    E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic

BMW
    e38 740 M62B44
    Przeczytajcie wreszcie, co jest w Kodeksie Drogowym. Z racji wykonywanego przez jakiś czas zawodu, musiałem go mieć w paluszku i wiem, co piszę. Chyba, ze w ostatnich latach coś się diametralnie zmieniło ?
    Wtargnięcie pieszego na jezdnię - kierowca niewinny, o ile udowodni, że pieszy wtargnął. Co innego sumienie, jeśli np za szybko jechał.

Zaawansowany Użytkownik 7er User Awatar Jozymek23
    BMW
    730d e38
    Cytat Zamieszczone przez Dzuda Zobacz posta
    Kupiłem już ją z power commander-em, licznikowe tyle pokazuje ale zdaję sobie sprawę że 5-10km/h przy takiej prędkości może zawyżać Generalnie lepiej ciągnie z PC niż kumpla K7 w serii
    oczywiscie, zgodze sie ze z power commander lepiej moto jedzie bo zmienia sie mapa maliwa, sam mailem w 1000RR PC i bylo czuc roznice, ale obrotow nie przezkoczysz. czy jest PC czy nie to na kazdym biegu bedzie jechal moto tyle samo, tylko bedzie szybciej sie rozpedzal. to czy ma 200KM czy 300KM to nie swiadczy o tym ze na 5 biegu czy innym bedzie szybciej jechal, nie ingerujac w zebatke lub przesuniecie odciecia obrotow nie uzyskamy wiekszej predkosci na kazdym biegu. i to mnie dziwi ze twoj gsxr na 5 biegu jedzie 299km/h a honda 1000rr czy R1 jedzie ok 280km/h na 5 biegu. jezeli masz zmieniona zebatke i masz mniej zebow niz ori to sie zgodze ze tyle jedzie na 5biegu.