nie marudzę to była obrona osób piszących przed nalotem policji którym straszył kolega 2 strony temu :) z kraju jak na razie nie wybywam chociaż stan naszych dróg powala..........
Kiedyś moim pamiętnym zaporożcem (silnik v4 1198ccm) - zamykałem fabryczne 130kmh (lata temu, moje pierwsze auto :p)
Moją e32 czas temu (w lecie na "pewnej" dwupasmówce) przy sprawdzaniu jak idzie na "prędkościach ponadlimitowych", przy ok. 200-210kmh w/g licznika - zostałem wyprzedzony prze audi.
Ja swoją e32 V12 jechałem 240km/h dość spory odcinek po niemieckiej autostradzie, ale po kilkudziesięciu kilometrach i popatrzeniu na wskaźnik paliwa, oraz że awdi r8 wyprzedziło mnie jak bym jechał 120km/h postanowiłem dość radykalnie zwolnić :)
Zaciekawił mnie ten temat i napisze co mnie w życiu spotkało aż. Miałem kiedyś Audi A3 i w Dojczach drażniło mnie ,że przy 200km/h dawali mi długimi ...to przyspieszyłem...kulnąłem auto do 230 i wybuchła tylna lewa opona , auto zrobił pełny obrót w powietrzu w prawo....i tyle pamiętam. Z audi nic nie zostało, a drzewa poza autostrada miały sie dobrze. Ja wyszedłem z tego z poobijaną głową i złamaną ręka. Nigdy więcej takich prędkośći!!!! Czysta głupota ludzka , teraz mam blokade umysłowa na 160km/h ustawioną i mam nadzieje żyć długo i szcześliwie. Tyle w temacie.
Sam tymi kategoriami myślę ale obawiam się że obojętne czy opona wystrzeli przy 160 czy przy 230 km/h. Jak nie masz odpowiedniej ilości kredytów szczęścia to zginiesz tak czy siak ;)
Ja na niemieckim autobahnie strasznie się podnieciłem osiągając po raz pierwszy w życiu 230/h...
Szybko mi przeszło, gdy zobaczyłem z lewej wyprzedzającego mnie Niemca, który przy tym dłubał w nosie...
Fotka zrobiona przeze mnie komórką. E32 M30B35 prędkość uzyskana na gazie. Odpuszczałem właśnie, więc spalanie dla tej prędkości wyszło bardzo fajne ;-)
http://imageshack.us/photo/my-images/818/e3235l.jpg/
Producent podawał prędkość max dla tego modelu w automacie 235 km/h przy obciążeniu kierowcą, dwoma pasażerami i 50 kg w bagażniku. Auta z manualem były szybsze o ok 5 km, a dodatkowo jeśli jechać bez nominalnego obciążenia, fotka powyżej.
Ostatnio edytowane przez chytrusek ; 18-01-2013 o 10:16
130 ale zaczęła rdza odpadać i musiałem zwolnić
A ja 400 km/h ,ale nie powiem gdzie :D:D:D:D:D:D:D:D
Zastanwia mnie skąd takie obroty, M30 nie odcina wcześniej??? a nawet jeśli nie to silnik posiada cos takiego jak max moment obrotowy i prędkość max przez producenta na pewno nie jest podawana przy obrotomierzu przękręconym za skale...
wg mnie to musiała być duża górka z której zjeżdżałeś żeby uzyskac taki wynik
Zobacz moją siódeme http://7er.pl/showthread.php/8202-e3...85-730iA-V8-93
freshtimer - za młody by być klasykiem, za stary by być platikiem