Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Wyciek oleju z miski

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Co to znaczy nieszczelna miska olejowa?
    Masz w niej np. dziurę, że jest nieszczelna, czy uszczelka miski nadaje się do piekła i trzeba ją wymienić? Jeżeli to wina uszczelki to filozofii przy jej wymianie nie ma. Odkręcasz korek spustowy, spuszczasz olej, odkręcasz michę, wymieniasz uszczelkę, zakładasz miskę, wkręcasz korek, zalewasz nowy olej i po bólu.
    Natomiast jeżeli miska jest uszkodzona to już grubszy temat, ale wtedy nie bawił bym się w naprawę, tylko zakupił używkę i założył.
    p.s. do obydwu czynności dobrze jest dysponować kanałem lub w najgorszym przypadku podnośnikiem.
    Ostatnio edytowane przez yaz ; 05-01-2012 o 07:20

Zaawansowany Użytkownik Awatar Przemo e32
    BMW
    E38 728i '98 Orientblau
    Blog
    7
    Cytat Zamieszczone przez yaz Zobacz posta
    Co to znaczy nieszczelna miska olejowa?
    Masz w niej np. dziurę, że jest nieszczelna, czy uszczelka miski nadaje się do piekła i trzeba ją wymienić? Jeżeli to wina uszczelki to filozofii przy jej wymianie nie ma. Odkręcasz korek spustowy, spuszczasz olej, odkręcasz michę, wymieniasz uszczelkę, zakładasz miskę, wkręcasz korek, zalewasz nowy olej i po bólu.
    Natomiast jeżeli miska jest uszkodzona to już grubszy temat, ale wtedy nie bawił bym się w naprawę, tylko zakupił używkę i założył.
    p.s. do obydwu czynności dobrze jest dysponować kanałem lub w najgorszym przypadku podnośnikiem.
    Nie wiem jak jest w przypadku M60, ale kolega zdaje się ma M30, a tam z tego co wiem jest sporo zabawy żeby się do tej miski w ogóle dostać.

Doświadczony Użytkownik Awatar marek1132
    BMW
    BMW e32 735 iL
    Z tego co pamiętam trzeba nieco dźwignąć silnik żeby miskę wysunąć,jest bardzo blisko trawersu i stabilizatora,ale w sumie to nic trudnego.
    "Myślenie to najcięższa praca z możliwych i pewnie dlatego tak niewielu ją podejmuje." - Henry Ford

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    BMW
    e243164gt
    Blog
    14
    Wszystko jest do zrobienia, kwestia chęci i odpowiednich narzędzi. TUTAJ np. jest fotorelacja z wymiany uszczelki miski w r6.
    @darkangel - uzupełnij opis swojego auta, będzie wtedy łatwiej doradzić.

Uprawnienia umieszczania postów