Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38

Wątek: 740i po raz drugi problem z zapaleniem - problemów ciąg dalszy

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Moje maleństwo ma problem z gazem dla tego nie chce zapalić. Wywala bezpiecznik gazu a potem zostaje na gazie, i trzeba odpalać pompę na krótko, problem jest tak że mam instalacje prince i niezły kocioł z elektryką i nikt nie chce mi się tego podjąć, jakieś pomysły?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    745 e65
    posprawdzaj instalacje od gazu czy jakiś kabel nie przetarty na mase

Zaawansowany Użytkownik Awatar mati-e28
    BMW
    740i 99r. 320d 00r.
    możesz zrobić zdjęcie prawej pokrywy zaworów od góry pionowo?...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Opisz dokładniej o którą stronę ci chodzi i co dokładnie ci sfotografować.

Zaawansowany Użytkownik Awatar GRABA730i
    BMW
    E36 316i/E 38 m60b40 740iA V8/E46 318i
    Cytat Zamieszczone przez Kołtun Zobacz posta
    Wygląda na to , że ktoś źle połączył pompę z przewodem paliwowym i nie ma dostatecznego ciśnienia . Najpierw zrób pompę a potem sprawdź czy dalej występują błędy . Wiem że jak padnie czujnik położenia wałka to zaczyna palić więcej i trzeba dłużej pokręcić rozrusznikiem , żeby odpalił .
    o to u mnie wlasnie jest cos podobnego, szczegolnie z rana jak odpalam to dlugo kreci rozrusznik zanim odpali ale wystepuje to tylko jak auto dlugo stoi np. po nocy, jak juz pierwszy raz odpali to jest dobrze , to moze byc ten czujnik?

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Zadzwoniłem do serwisu który zakładał gaz (800km od mnie) gazownik doradził mi że problemem palącego się bezpiecznika i pozostawaniu auta na gazie a w konsekwencji niemożnością odpalenia mogą być 3 rzeczy. Cewka na butli, cewka przy reduktorze, uszkodzony przewód pod samochodem, przy czym ten ostatni element bym wykluczył. Problem jednak jest z tym, że z objechanych serwisów gazu żaden nie chce podjąć mi się naprawy usterki. Ma ktoś jakiś pomysł?

(pre) Neo Katechu Men Vip Awatar hatecraft
    BMW
    735i - E38 FL Aut.
    Blog
    7
    Kocioł z elektryką? Nie dziwię się, że nikt nie chce naprawiać. No chyba że się umówisz za stawkę godzinową bez gwarancji powodzenia naprawy...

Kiedy dokładnie przepala się bezpiecznik? Pewnie jak przełącza się na gaz już po rozgrzaniu?
    Jeśli cewki są problemem, to łatwo sprawdzić -- podaj 12V na cewkę przez bezpiecznik 10A. Jeśli się przepali, to masz winowajcę. A jak nie, to gdzieś indziej jest zwarcie.
    Skrzynie automatyczne się zużywają! Przy przebiegu 200 kkm nie oczekujcie bezawaryjnej pracy...

Kiedy ludzie przestają wierzyć w Boga, to nie jest tak, że w nic nie wierzą, ale wierzą w cokolwiek.
    G. K. Chesterton

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740i 1999r
    Gość z serwisu który montował gaz podał te 3 sprawy jako możliwe usterki. Auto nie chce odpalić, trzeba zapalić na krótko przez pompę. Bezpiecznik czasem wywala a czasem nie, generalnie dzieje się to jak ręcznie przełączę na gaz. Auto chodzi jakiś czas ale jak zgaszę na dłużej jak 10 minut to nie chce znowu zapalić.

Uprawnienia umieszczania postów